Muhallebili Baklava Tarifi – Kolay Tatlı Tarifleri - Pratik Tarifler

Pratik tatlı tarifi arayanların favorisi olacak, Muhallebili Baklava Tarifi ile karşınızdayız. Evde kolaylıkla yapabileceğiniz bu tatlı, misafirlerinizi şaşırtırken, damaklarınızı şenlendirecek. Tarifin detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Pratik tatlı tarifi arayanların favorisi olacak, Muhallebili Baklava Tarifi ile karşınızdayız. Evde kolaylıkla yapabileceğiniz bu tatlı, misafirlerinizi şaşırtırken, damaklarınızı şenlendirecek. Kolaylıkla yapacağınız bu tatlı kahve yanı tariflerinizin vazgeçilmezi olacakken, aynı zamanda iftar sofralarınızı da taçlandıracak. İşte tarifin detayları;

Malzemeler;

8 adet baklava yufkası

100 gram tereyağı veya margarin

Kreması için:

1 litre süt

1 çay bardağı şeker

2 tepeleme dolu yemek kaşığı un

Yarım su bardağı nişasta

Üzerine;

Ceviz içi

Fıstık içi

Hazırlanışı;

Öncelikle muhallebiyi yapalım ki soğusun. Tüm malzemeleri tencereye alarak, un topakları gidene kadar çırpıp ocağa alalım. Orta ateşte karıştırarak koyulaşana kadar kaynatıp ocağın altını kapatalım. Üzerini kremayla temas edecek şekilde poşetleyip soğumaya bırakalım.
Tereyağını veya margarini eritip, tek tek baklavalık yufkaları fırçayla hafif yağlayıp büzüştürüp tepsiye dizelim. 200 derece fırında baklava yufkalarını pişirelim. Fırından çıkardığımız kızarmış baklava yufkalarını biraz ezerek tekrar nar gibi kızartalım. Soğuyunca elimizle iyice ezelim ve isteğe bağlı fındık fıstık ekleyip karıştıralım.

Bunun yarısını büyük kare borcama döküp yayalım. Soğumuş muhallebiyi borcama yayalım. Geri kalan yufkaları da bolca üzerine serpiştirelim.

Buzdolabına kaldırıp 3-4 saat dinlendirelim. Dilimleyip servis edebilirsiniz. Afiyet Olsun….

Not; Tatlının üzerini kapatmayın yoksa yumuşar.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme