Muhallebili Haşhaşlı Revani tarifi - Pratik tatlı tarifi - Türk Mutfağı

Özellikle yazın vazgeçilmez tatlısı: Muhallebili Haşhaşlı Revani Tarifini siz değerli okuyucularımıza sunacağız. 

Türk Mutfağı'nın eşsiz tatlılarından biri olan ve damakların unutulmaz bir lezzeti Muhallebili Haşhaşlı Revani tarifini paylaşıyoruz. Hem yemek, hem de hafif bir tatlı olan Revani, zeytinyağı ile birleşince yaz tatlıları arasında kendine özel bir yer ediniyor.
Muhallebili Haşhaşlı Revani tarifi, basit malzemelerle ve evde kolayca hazırlanabilen bir tatlı.

Malzemeleri,

3 tane yumurta
4 çorba kaşığı şeker
1 bardak yoğurt ( yoğurt yoksa 1 su bardağı süt olabilir)
1 çay bardağı zeytinyağı (sıvı yağ da olabilir)
1 bardak irmik
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

Şerbeti için,
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker

Muhallebisi için,

3,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
5 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tereyağı ( margarinde olabilir)
1 paket krema
1 paket krem şanti

Revani'nin pişirilmesi ve son olarak da muhallebinin hazırlık adımlarını içerir.
Özellikle haşhaş kullanılan bu özgün tarife, tatlıya farklı bir boyut kazandırıyor. Şerbetin ılık haliyle kek karışımına yayılma ve üzerine muhallebinin yayılması, tatlıya eşsiz bir tat ve kıvam veriyor.
Yaz tatlıları arasında fark yaratmak isteyenler için ideal bir seçenek olan Muhallebili Haşhaşlı Revani, hem lezzetiyle hem de sunumuyla misafirlerinize büyük lezzet keyfi verecek.
Özellikle çay saati için tercih yapmak bu tatlı, Türk Mutfağı'nın eşsiz tatlarını evinize taşıyacak. Kendi mutfağınızda Muhallebili

Haşhaşlı Revani'yi denemeye ne dersiniz?

İlk olarak şerbeti hazırlayın.
Su ve şekeri, şeker eriyene dek çırpın ve ocakta kısık ateşte kaynatın.
Kaynayan şerbete limonun suyunu ekleyin ve 10 dakika daha kaynatın.
Şerbeti ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Revani için; yumurtayı bir kaba koyun. Yumurta ve şekeri beyaz renge dönene kadar çırpın bu şekilde yaparsanız kekiniz kabaracaktır, ardından sıvıyağı ve yoğurdu ekleyin.
İrmik, un, kabartma tozu ve vanilya ilave edip mikserle çırpmaya devam edin. (Sadece malzemeler karışına kadar 3 dakika yeterli olacaktır)
Hazırladığınız karışımı yağlanmış borcama döküp 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Piştikten sonra oda sıcaklığında soğutun.
Bu sırada muhallebiyi hazırlamak için bir tencereye sütü koyun şeker ve un ekleyin.
Nişastayı bir miktar su ile sulandırıp eklerseniz böylece muhallebinizde topaklanma olmayacaktır. Kaynamaya yaklaşınca kremasını ekleyip 2 dakika kadar çırparak kaynatabilirsiniz, daha sonrasında kremşantiyi ekleyip mikserle çırparak homojen kıvamda muhallebi elde etmiş olursunuz (Bu muhallebiyi bütün pasta ve tatlılarınızda kullanabilirsiniz)
Kekiniz piştikten sonra soğumaya bırakıp ılıktan biraz sıcak haldeyken ılık şerbetinizi dökebilirsiniz. Tatlınızı iki saat dinlendikten sonra muhallebilinizi üzerine döküp dilediğiniz şekilde servis yapabilirsiniz.
Muhallebili Haşhaşlı Revani tarifi ve daha fazlası için bizi takipte kalın. Afiyet olsun!

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme