Muhallebili Kek - Pratik Tatlı Tarifi - Türk Mutfağı

Yaz aylarının değişmeyen lezzeti ev yapımı muhallebili kek tarifi ile misafirlerinize enfes bir tatlı ikramında bulunun. Pratik tatlı tarifi arayanlar için en ideal tarifi sizler için hazırladı. Pratik tatlı yapımının tüm püf noktaları Kayseri Anadolu'nun Kayseri haberinde...

Tüm Türkiye'de kavurucu sıcaklar vatandaşları bunaltırken, bugün içinizi ferahlatacak bir tarifle karşınıza geldik. Pratik yapımı ve enfes görüntüsü ile bu tarif mutfaklarınızın vazgeçilmezi olacak.

Evde, kolayca ve hızlı bir şekilde yapabileceğiniz, lezzetine doyamayacağınız, komşularınızın kapınızı çaldıracak bir tatlı tarifine hazır mısınız? Pratik tatlı tariflerinden biri olan ev yapımı muhallebili kek tam sizlerin damak tadına göre. İşte adım adım muhallebili kek tarifi:

Malzemeler;

Kek için:

3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1'er paket kabartma tozu ve vanilya
2 yemek kaşığı kakao
2 su bardağı un

Muhallebisi için:

4 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı(50 gr) tereyağı veya margarin
1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker

Üzeri için:

1 su bardağı süt
1 poşet kremşanti

Hazırlanışı;

Uygun bir karıştırma kabında yumurta ve şekeri, köpürtene kadar çırpalım. Ardından sıvı malzemeleri ekleyip çırpmaya devam edelim. Unu, kakaoyu, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek ekleyip, iyice çırptıktan sonra, yağlanmış dikdörtgen borcama eşit şekilde yayalım.

Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında keki fazla kurutmadan kürdan testi yaparak pişirin. Hazırlanan keki dinlenmeye alalım ve muhallebimizi hazırlamaya başlayalım.

Muhallebisi için; Margarin ve vanilya hariç diğer malzemeleri tencereye alarak muhallebiyi kıvam alana kadar karıştıralım. muhallebiyi pişirin. Ocaktan indirdikten sonra vanilya ve tereyağını ekleyip güzelce çırpalım.

Soğuyan kekinizin üzerinden oyacak yardımıyla daireler çıkarın. Hazırladığınız muhallebiyi, oluşan yuvarlak boşluklara doldurun. Oda ısısında soğuduktan sonra hazırladığınız kremşantiyle üzerini kaplayıp, iyice soğuması için buzdolabına kaldırın. İyice soğuduktan sonra dilediğiniz gibi sunuma hazırlayıp, dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun!

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme