Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı: Pratik Tatlı Tarifi - Türk Mutfağı

Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı, özgün lezzetiyle damaklarda iz bırakan bir Türk tatlısıdır. Bu tarife kolayca hazırlayabilir ve sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden Pratik tatlı tarifini kolayca elde edinin. İşte detaylar

Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı tarifiyle, Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden birini kolayca elde edin. Bu geleneksel tatlı, şerbetli Kemalpaşa tatlılarının üzerine muhallebi eklenerek yapılan enfes bir lezzet sunar. Osmanlı döneminde saray mutfağında da yerini alan bu tatlı, boyunca halk arasında da popülerlik kazanmıştır. Muhallebili Kemalpaşa Tatlısını Türkiye'nin her yerinde ve yurt dışındaki Türk restoranlarında da bulmak mümkün. Pratik tatlı tarifine hazır mıyız?

Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler,
• 1 paket Kemalpaşa tatlısı
Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı Muhallebisi İçin Malzemeler,
• 2 yemek kaşığı un
• 2 yemek kaşığı buğday nişastası
• 2,5 çay bardağı toz şeker
• 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi
• 1 paket vanilin
• 5 su bardağı süt

• Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı Muhallebisi Şerbeti için,

• 2,5 su bardağı toz şeker
• 2.5 su bardağı su
• Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı Nasıl yapılır?
• Muhallebisi için; öncelikle ölçü 5 su ölçüsü ekleyin.
• Ayrı bir kapta, 2 yemek kaşığı buğday nişastası, 2 dolu yemek kabı un, 2.5 yemek kaşığı şekerini ve 2 yemek kaşığı Hindistan cevizini iyice karıştırın.
• Karışımı tenceredeki süte ekleyin ve sürekli olarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
• Muhallebi pişince vanilyayı ekleyin ve karıştırın.
• Tatlıları şerbeti için; şeker ve suyu bir miktar ekleyin ve getirin.
• Kemalpaşa tatlılarını kaynar şerbete ekleyin ve 8-10 dakika boyunca şerbette bulundurun.
• Tatlıları şerbetten alın ve süzgeçten geçirerek fazla şerbetini süzün.
• Sıcak tatlıların üzerine hazırladığınız muhallebiyi üzerine koyun.
• Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı soğuyunca, isterseniz Hindistan cevizi serpebilir veya cevizle süsleyebilirsiniz, bu size kalmış.
• Tatlılar tamamen soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz. Başka bir lezzet turunda görüşmek üzere, Afiyet olsun!

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme