Muhallebili 'Tart Kek': Herkesin kalbini fethedecek bir lezzet!
Sofralarınızı şenlendirecek muhallebili tart kek tarifi, hem pratik hem de lezzetli bir alternatif arayan tatlı severler için ideal. Hem hafif hem de doyurucu yapısıyla, özel günlerde veya çay saatlerinde misafirlerinizi etkileyecek bir tarif sunuyoruz. İşte detaylar...
Sofralarınızı şenlendirecek muhallebili tart kek tarifi, hem pratik hem de lezzetli bir alternatif arayan tatlı severler için ideal. Hem hafif hem de doyurucu yapısıyla, özel günlerde veya çay saatlerinde misafirlerinizi etkileyecek bir tarif sunuyoruz.
Malzemeler:
Kek İçin:
2 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
2 çay bardağı un
Islatmak İçin:
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı şeker
Muhallebi İçin:
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un (tepeleme olmasın)
1 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı şeker
1 paket vanilin
1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için:
Tercihe göre - Karamel sos - çikolata sos - kahve
Yapılışı:
Kek Hazırlığı: İlk olarak, iki yumurtayı ve şekeri derin bir kapta güzelce çırpın. Ardından sıvı yağ ve sütü ekleyerek çırpmaya devam edin. Son olarak un, nişasta, vanilin ve kabartma tozunu ekleyin ve karışımı homojen hale gelene kadar çırpmaya devam edin.
Pişirme: Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış ve unlanmış bir kalıba dökün. Önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında 13-15 dakika kadar pişirin. Kek piştikten sonra, süt ve şekeri karıştırarak kalıptan çıkardığınız ılınmış kekin üzerine dökün. Kekin soğuması için bir kenara alın.
Muhallebi Hazırlığı: Muhallebi için un, nişasta, şeker ve sütü bir tencereye alarak pişirin. Karışım göz göz olmaya başladığında ocaktan alın. İçine tereyağı ve vanilini ekleyip çırpın.
Hazırladığınız muhallebiyi kekin üzerine dökün. Soğuması için bir kenarda bekletin. Dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz.
Muhallebili tart kek, herkesin beğenisini kazanacak bir tatlı. Hem görselliği hem de lezzetiyle sofralarınıza farklı bir dokunuş katıyor. Afiyet olsun!