Muhallebili tatlı tarifi - 'Hürrem gözü'

Hafif bir tatlı arayanlar için mükemmel bir tarifle geldik. Geleneksel muhallebi modern dokunuşlarla harika bir forma dönüşüyor. Evde kolaylıkla yapacağınız Hürrem gözü tatlısı mutfaklarınızın yeni gözdesi olacak. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde...

Hafif bir tatlı arayanlar için mükemmel bir tarifle geldik. Geleneksel muhallebi modern dokunuşlarla harika bir forma dönüşüyor. Evde kolaylıkla yapacağınız Hürrem gözü tatlısı mutfaklarınızın yeni gözdesi olacak.

Kivi, kivi jölesi ve muhallebi bu tarifte bir araya geliyor. Hem misafirlerinizi hem de çocuklarınızın keyifle tüketeceği bu tatlı mutfaklarınızın yeni gözdesi olmaya aday. Muhteşem sunumuyla ayrıca misafirlerinize de çay veya kahve saatlerinde ikram edebilirsiniz. İşte tarifin detayları;

Malzemeler

1 litre süt
125 gram margarin
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya

Tabanı için

1 adet kivi
1 paket bitkisel kivi jölesi

Hazırlanışı

Hazırlık aşamasına öncelikle kivi jölesini üzerinde yazdığı gibi hazırlayalım. Jöleyi hazırlayınca ilk sıcağı çıktığında (yaklaşık 2-3 dakika sonra) kaselere iki-üç kaşık paylaştıralım. Üzerine ince ince dilimlediğimiz kivileri koyalım. Görsel aşamayı tamamladıktan sonra muhallebisini hazırlamaya başlayalım. Muhallebisi için margarini tencerede eritelim. Üzerine un ekleyip ıslak kum kıvamı alana kadar güzelce kavuralım. Kavrulan unun üzerine 1 litre sütü karıştırarak yavaş yavaş ekleyelim. Topaklanma olmaması için sürekli karıştıralım. Süt ılımaya başlayınca şekeri ilave edelim. Koyulaşana kadar karıştırmaya devam edelim. Kaynayıp koyulaşan muhallebinin üzerine bir paket vanilya ekleyip karıştırarak ocaktan alalım. İlk sıcaklığı çıkan muhallebiyi iyice soğumuş olan kivili jölenin üzerine paylaştıralım. Oda sıcaklığına gelen muhallebiyi dolaba kaldıralım. İyice soğuduktan sonra servis tabağına ters çevirip sunabilirsiniz. Afiyet olsun!

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme