Münevver Karabulut davasında flaş gelişme!

Münevver Karabulut'un yaklaşık 15 yıl önce vahşice katledilmesinin ardından dava süreci devam ediyor. Katil Cem Garipoğlu'nun cezaevinde intihar ettiğine aile ve vatandaşlar inanmazken Cem Garioğlu dosyasında flaş gelişme yaşandı. Garipoğlu'nun mezarı açılacak. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Cem Garipoğlu'nun cezaevinde intihar ettiğine kimse inanmadı. Ardından Garipoğlu'nun otopsi görüntüleri servis edildi, kamuoyu ve aile ikna olmadı. Fethi kabir talebi de reddedilmişti. Ancak Münevver Karabulut'un aile avukatı Rezan Epözdemir, 'Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı talebimizi kabul ederek, Cem Garipoğlu'nun mezarının açılmasına ve fethi kabir işleminin yapılmasına karar verdi.' ifadelerini kullandı.

2009 tarihinde katledilmişti!

Münevver Karabulut 17 yaşında lise öğrencisiydi. Cinayetten yaklaşık 1 yıl kadar önce Cem Garipoğlu ile tanıştı. Garipoğlu tarafından vahşice katledilen Karabulut cinayeti kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Katil zanlısı Garipoğlu cinayetten 197 gün sorna teslim oldu.

Karabulut'un cesedi 3 Mart 2009 tarihinde çöp toplayıcı bir kişi tarafından çöp konteynerinde parçalanmış halde bulundu. Adli tıp incelemelerinin ardından başı gövdesinden ayrılmadan önce bıçak darbeleriyle yaralandığı sonra öldüğü tespit edildi.

Garipoğlu'nun intiharına kimse inanmadı!

Katil zanlısı Cem Garipoğlu 10 Ekim 2024 tarihinde Silivri Cezaevinde bir ip ve poşet kullanarak intihar etti. İntiharına bütün kamuoyu ve aile yakınları inanmadı. Bunun üzerine Garipoğlu'nun mezarının açılması talep edildi ancak bu talep reddedilmişti.

Garipoğlu'nun mezarı açılıyor!

Cem Garioplu'nun mezarına fethi kabir yapılması talebi bu kez karşılık buldu. Münevver Karabulut'un aile avukatı Rezan Epözdemir konuya ilişkin şunları kaydetti: 'Malumunuz olduğu üzere; yaklaşık 15 yıldır Münevver Karabulut'un hunharca ve vahşice katledilmesi ile ilgili dosyayı mağdur aile vekili olarak takip ediyoruz.

Münevver Karabulut cinayeti, Türkiye'de kadına şiddet ve kadın cinayetleri bakımından toplumsal farkındalık ve fikri takip oluşması açısından son derece önemli ve emsal mahiyette bir cinayettir. Bu kapsamda son olarak Cem Garipoğlu'nun mezarının açılarak C.M.K m. 87/4 uyarınca fethi kabir işleminin yapılmasını talep etmiştik. Müvekkil Süreyya Karabulut'un talebi üzerine özellikle son iki yıldır bu konuda etkili bir hukuki süreci hayata geçirdik.

Geldiğimiz noktada, Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı talebimizi kabul ederek, Cem Garipoğlu'nun mezarının açılmasına ve fethi kabir işleminin yapılmasına karar verdi ve bu konuda Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na talimat yazıldı. Yıllardır gittiğimiz her yerde, üniversitelerde, panel ve seminerlerde, yazılı ve görsel basında, sosyal medyada en fazla sorulan ve halkımızın önemli ölçüde ikna olmadığı bu muamma bu suretle giderilmiş olacak. Yıllardır devam eden hukuki mücadelemiz neticesinde, Sayın Başsavcılığın vermiş olduğu bu karar son derece önemli önemli ve sevindiricidir. Sayın Başsavcılığa müvekkil aile adına teşekkür ediyorum.

Kamu vicdanının rahatlaması ve maddi gerçeğin ortaya çıkması için fethi kabir işlemi ve hukuki süreç tarafımızca etkili bir şekilde takip edilecektir. Gereği kamuoyunun bilgilerine saygılarımla sunulur. Av. Dr. Rezan Epözdemir'

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme