Muzlu Rulo Pasta Tarifi - Pratik ve Lezzetli Pasta Tarifleri

Muzlu rulo pasta tarifi ile enfes bir tat deneyime hazır mısınız? Adım adım anlatımla düzenlediğimiz bu pratik pasta tarifi ile kendinizi ve sevdiklerinizi mutlu edin. İçerdiği muz ve beyaz çikolatayla lezzet şöleni sunan bu pasta, özel günlerinizin vazgeçilmezi olacak. Şimdiden afiyet olsun. 

Bugün Muzlu Rulo Pasta tarifi ile karşınızdayız. Sağlıklı ve doğal malzemelerin uyumunu ile mükemmel bir deneyime hazır mısınız? Evde kolay bir şekilde yapabileceğiniz bu eşsiz lezzet turuna geçelim.

Muzlu Rulo Pasta Malzemeleri: (Kek İçin)
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı su
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı un
2 çay buzunun kabartma tozu
1 paket vanilin

Muzlu Rulo Pasta Kreması İçin:
2,5 su bardağı süt
1/2 su bardağı un
1/2 çay bardağı toz şeker
1 adet orta boy yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı nişasta
1 paket vanilin
1 yemek kaşığı tereyağı
60 gram beyaz çikolata (doğranmış)

Muzlu Rulo Pastanın içi:
2 adet büyük boy muz
Üzeri İçin:
1 yemek kaşığı pasta süsü
2 yemek kaşığı pudra şekeri

Yapılışı: (Kek İçin)
Yumurtaları bir kap içine kırın, toz şekeri ekleyin ve mikserle köpük köpük olana kadar çırpalım.
Su, sıvı yağ ve vanilin karıştırılarak çırpmaya devam edin.
Unu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyerek, spatula veya tahta kaşıkla karıştırın. Hamur pürüzsüz bir kıvamda olmalıdır.
Hamuru yağlı kağıt serili fırın tepsisine dökün ve üzerini düzeltin, rulo şeklinde olmasına dikkat edelim.
Önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 12-15 dakika pişirelim. Kek altının rengi almalıdır. Kek en az 5 dakika oda sıcaklığında soğumaya bırakılmalıdır.

Krema İçin:
Tencerede süt, toz şeker, un, nişasta, yumurta sarısı ve vanilini karıştırın ve koyulaşana kadar pişirelim. Ardından koyulaşan kremaya tereyağı ve beyaz çikolata parçalarını ekleyerek, karıştıralım, oda sıcaklığında soğumaya bırakın. (Beyaz çikolatayı karıştırın, çikolata eriyene kadar bekletin)
Oda sıcaklığında soğuduktan sonra buzdolabında 1.5 saat ila 2 saat bekletelim. Yumurta sarısı, toz şeker, nişasta ve vanilini birleştirilerek koyu bir kıvam alana kadar karıştırılır.
Pişirdiğiniz keki fırından çıkarın ve temiz bir bez üzerine alın.
Kekin kenarlarından başlayarak onu eşitleyen bir şekilde kremayı sürün.
Üzerine dilimlediğiniz muzları yerleştirin.
Keki rulo şeklinde sarın, üzeri streç filmle kapatılıp bölgede en az 2 saat kadar dinlendirelim
Pasta servis tabağına alın, üzerine pasta süsü ve pudra şekeri serpip dilimleyerek servis yapın.

Bu eşsiz Muzlu Rulo Pasta Tarifinin Püf Noktası:
Keki fırından çıkardıktan sonra 5 dakika bekleyin ve ardından pişirme kağıdıyla birlikte rulo şeklinde sarın. Çok soğutursanız sarmanız zor olacaktır.
Bu nefis muzlu rulo pasta tarifi ile özel anlarınıza tat katın! Başka bir lezzet turunda görüşmek üzere afiyet olsun.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme