Naci Görür'den, Ecemiş Fayı açıklaması!

Sivas'ın Eskikarahisar - Ulaş bölgesinde, 4,3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Ünlü deprem uzmanı Naci Görür, sosyal medya üzerinden konuyla ilgili hangi açıklamayı yaptı. İşte detaylar...

TAKİP ET

Sivas'ın Eskikarahisar - Ulaş bölgesinde, 4,3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin merkez üssü Ecemiş Fayı'nda kaydedildi. Ecemiş Fayı, Erzincan bölgesinde Kuzey Anadolu Fay Hattı'ndan ayrılarak, Kayseri üzerinden Mersin yakınlarına kadar uzanan aktif bir fay hattıdır. Fay hattının toplam uzunluğu 730 kilometredir.

Ecemiş Fayı genellikle sık deprem üretmeyen bir fay hattı olarak bilinse de son dönemlerde artan bölümlere dikkat çekmektedir. Yakın zamanda 5 ve 4 büyüklüğündeki depremlerle sarsılan bu fay hattı, potansiyel olarak deprem riskini yeniden ortaya çıkardı.

Sivas'ta meydana gelen Kayseri'den de hissedilen son deprem, halk arasında endişe ve merak oluşturdu. Depremle ilgili henüz can ve mal kaybı bilgisinin gelmediği belirtildi.

Bu son deprem, bölgedeki yer bilimcilerin ve uzmanların dikkatini çekmiş ve Deliler Fayı gibi aktif fay topluluklarını korumaya yönelik ipuçlarında uyarıda bulunulmuştur.

Ünlü Deprem Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından, deprem sonrası şu açıklamayı yaptı: "Eskikarahisar-Ulaş/Sivas'ta 4,3 deprem oldu. Deprem Ecemiş Fayında. Bu fay Erzincan bölgesinde KAF'dan ayrılır, Kayseri üzerinden Mersin yakınlarına kadar uzanır. 730 km uzunluğundadır. Aktif bir faydır, çok sık deprem üretmez. Son zamanlarda 5 ve 4 mertebelerinde deprem üretmiş."

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme