Naci Görür'den sosyal medya uyarısı: 'Beni takip etmesin'

Ünlü deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalarda, depremlerle ilgili sosyal medyada yapılan tartışmalara yönelik önemli uyarılarda bulundu. Detaylar haberimizde...

Ünlü deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalarda, depremlerle ilgili sosyal medyada yapılan tartışmalara yönelik önemli uyarılarda bulundu. Görür, depremler hakkında eğitim almamış, uzman olmayan kişilerin sosyal medyadaki açıklamalarının güvenilir olmayabileceğini belirtti. 'Sosyal medyada bilim yapılmaz; bu konuda eğitim almadıysan, uzman değilsen söylediklerin her zaman şüphe uyandırır,' diyen Görür, böylesine hayati bir konunun sosyal medyada ulu orta tartışılmaması gerektiğini vurguladı.

Depremlerle ilgili yanlış bilgiler yaymanın halkta gereksiz endişelere neden olabileceğine dikkat çeken Görür, bilimsel sistemlerin evrensel ilkelere dayalı olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. 'Deprem dirençli kentler için çalışıyoruz, amacımız insan hayatını korumak,' diyerek, odağının bilim olduğunu ifade eden Görür, sosyal medya platformlarının kapatılması tartışmalarına katılmadığını vurguladı.

Açıklamasında, 'Şimdi etrafta şan veya ruhsat için laf yetiştirenlere sesleniyorum; bizim o işlerle işimiz yok,' diyerek bu tür tartışmalardan uzak durduğunu belirtti.Ayrıca yanlış bilgilerin yayılmasına neden olan kişilerin kendisini takip etmemesini istedi. Son olarak, vatandaşlara seslenerek yanlış bilgi yayanlardan uzak durmalarını ve kendilerini doğru bilgilendiren kaynaklardan bilgi almalarını önerdi.

UYARI: Sevgili arkadaşlar, kimseyi üzmek kırmak istemiyorum ama şunu bilin. X'te, sosyal medyada bilim yapılmaz, o bilim dalında eğitim almamışsan, ihtisasın yoksa söylediklerin soru işaretlidir. Medyada deprem ulu orta konuşulmaz, tahmin yürütülmez. Size bir şey daha söyleyeyim.… — Prof. Dr. Naci Görür (@nacigorur) October 27, 2024

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme