Naci Görür'e Kayseri'den davet var - Deprem Haberleri

Kayseri jeoloji mühendisi Adnan Evsen'den, ünlü deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür'e mesaj var. Evsen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Görür'ü Kayseri'ye davet etti. Ayrıntılar Kayseri Anadolu'nun Kayseri Haberinde…

Türkiye'de deprem gündemden düşmüyor, Kayseri jeoloji mühendisi Adnan Evsen'den, ünlü deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür'e mesaj var. Vatandaş, özellikle 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin ardından doğru ve güvenilir bilgiyi edinmek için sürekli internet başında.
Kayseri'nin saygın jeoloji mühendislerinden Adnan Evsen, deprem biliminin önde gelen isimlerinden Prof. Dr. Naci Görür'ü Kayseri'ye davet etti. Sosyal medya hesaplarından açıklamalarda bulunan Evsen, bilgilerini dinlediğini ve varsa eksiklikleri incelemek için Görür'ü Kayseri'ye beklediğini belirtti.
Depremler hakkında Türkiye'nin en önde gelen isimleri arasında yer alan Prof. Dr. Naci Görür'ün, Evsen'in davetine nasıl bir yanıt vereceği merak konusu oldu.
Görür, ünlü gazeteci Fatih Altaylı ile yaptığı Youtube programında, ‘Kayseri canlı bir fayın üzerinde' diyerek bir açıklamada bulunmuş ve ardından da, “Mesela Kayseri'de Deprem oldu. Ama kimileri de çıkıyor; 'Kayseri'de 7 büyüklükte deprem olmaz' diyor. Kayseri halbuki canlı bir fayın üzerinde oturuyor. Üzerinde oturduğu fay 700 kilometre uzunluğunda. Bir fay depremi ne zaman oluşturur tekerrür periyodu dolarsa. 99 depremlerinden sonra biz bağırdık; 'Marmara tehlikede' diye. Çünkü 99 depremleri önemli ölçüde strese Marmara'nın altına yükledi. Normalde 99 depremleri olmasaydı depremi normal periyodunda bekleyecektik. Halbuki şimdi erkene çekti, onun için alarm veriyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

Sizi dinlemek elde edilen bilimsel gerçekleri tekraren dinlemek ve varsa bir eksigimiz revizevetme noktasinda her zaman hazırız buyrun gelin Kayseri'ye https://t.co/Sfxm3moPQY — Adnan Evsen (@EvsenAdnan) August 28, 2023

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme