Naci Görür 'Ecemiş fayı' dedi, Demirtaş ve Biçer'den yanıt geldi....

Sivas'ın Ulaş ilçesinde meydana gelen 4.1 büyüklüğündeki depremin, ardından Ünlü deprem uzmanları art ardına açıklamalarda bulunuyor. Prof Dr. Naci Görür'ün Ecemiş açıklamasına, Dr. Ramazan Demirtaş ve Feyza Biçer'den yanıt geldi. Detaylar Kayseri haberinde...

Ünlü Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür'ün, Ecemiş Fayı hakkında yaptığı açıklamanın ardından, yine Türkiye'nin Ünlü Deprem Uzmanı Dr. Ramazan Demirtaş'tan açıklama geldi.

Sivas'da Deliler fayı üzerinde meydana gelen depremin Ecemiş fayıyla ilgisinin olmadığının altını çizen Demirtaş, “Deliler fayı üzerinde, Sivas-Ulaş (Eskikarahisar (KOERI) - Şenyurt'da (AFAD) olan Mw=4.1 ya da ML=4.3 olarak verilen depremin Ecemiş Fayı ile alakası bulunmamaktadır. Bu depremin Ecemiş fayını tetiklemesi söz konusu değildir.” İfadelerini kullandı.Bu açıklamanın ardından Dr. Ramazan Demirtaş'a, Kayserili deprem araştırmacısı Feyza Biçer'den de destek geldi. Biçer de, “Madem bu Fay 730 km gibi çok uzun bir Fay ise? Tıpkı KAFZ-DAFZ gibi bir dizi 7.0-7.5 arası deprem serisi gösterebilir misiniz? Birbirinden bağımsız fayları birleştirip upuzun Fay yapamazsınız” diye yorumda bulundu.
Görür, ne demişti: “Eskikarahisar-Ulaş/Sivas'ta 4,3 deprem oldu. Deprem Ecemiş Fayında. Bu fay Erzincan bölgesinde KAF'dan ayrılır, Kayseri üzerinden Mersin yakınlarına kadar uzanır. 730 km uzunluğundadır. Aktif bir faydır, çok sık deprem üretmez. Son zamanlarda 5 ve 4 mertebelerinde deprem üretmiş.”

ÖZEL HABER
Yorumlar 2
Abcozk 05 Haziran 2023 09:35

Naci Görür'e cevap vermek ne hadlerine ki bunların? Hangi sıfatla?

Fatih 05 Haziran 2023 07:41

Bilim insanları bile anlasamıyor

Bakmadan Geçme