Naci Görür haklı çıktı! Deprem tehlikesi adım adım yaklaşıyor mu?

Malatya'da meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem sonrası, Prof. Dr. Naci Görür'ün daha önce yaptığı açıklamalar yeniden gündeme geldi. Detaylar haberimizde...

Malatya'da meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem sonrası, Prof. Dr. Naci Görür'ün daha önce yaptığı açıklamalar yeniden gündeme geldi. Görür, geçmiş değerlendirmelerinde Yedisu Fayı'na dikkat çekmiş ve Pülümür civarında büyük bir deprem olasılığına işaret etmişti.
Prof. Dr. Naci Görür, Doğu Anadolu'da beklenen sarsıntılarla ilgili şu açıklamayı yapmıştı:

Enerji transferi risk taşıyor

'Doğu Anadolu ve Ölüdeniz fay hatları kırıldığında, enerjinin bir kısmı kırılmamış bölgelere aktarılır. Bu süreçte henüz kırılmamış bölgelerin tehlike altında olduğunu öngörüyoruz. Adana havzası, doğrudan Doğu Anadolu Fay Hattı'nın devamı niteliğindedir ve risk altındadır.'

Malatya Fayı üzerinde deprem beklenebilir

Naci Görür, fay hattının Bingöl Karlıova'dan başlayarak Elazığ ve Malatya üzerinden Kahramanmaraş'a, oradan da Adana havzasına kadar uzandığını belirtti. Bu hattın enerjiyi transfer etmesi nedeniyle çeşitli depremlerin görülebileceğini söyleyen Görür, 'Bu sarsıntıların bazıları Malatya Fayı'nda yaşanabilir' dedi.
Adana havzasında İskenderun yönüne doğru da olası bir deprem beklentisi olduğunu ifade eden Görür, Adıyaman'dan Hakkari'ye kadar uzanan Cilo Dağları'nın bulunduğu bölgedeki bindirme zonunun da bu enerji birikiminden etkilenebileceğini vurguladı.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme