Ne Sivas, Ne Nevşehir - Kayseri'nin Eskiden Bağlı Olduğu İl Şaşırttı!

Kayseri, tarih boyunca birçok farklı kültürlerin ve medeniyetlerin etkisi altında kaldı ve yıllar öncesi farklı bir şehre bağlıydı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

TAKİP ET

Kayseri, tarih boyunca birçok değişiklik yaşamış, farklı kültürlerin ve medeniyetlerin etkisi altında kaldı ve İç Anadolu Bölgesi'nde bulunan ve koyun, halısı ile meşhur olan şehre bağlıydı.

Kayseri geçmiş yıllarda, idari bağlılıkları ve yapısı, bölgenin stratejik konumu ve ticaret yolları üzerindeki önemi nedeniyle sıkça değişiklik gösterdi. Osmanlı İmparatorluğu döneminde, Kayseri, İç Anadolu Bölgesi'nin önemli bir merkezi olarak öne çıkıyordu. Osmanlı idari sistemi içerisinde önemli bir yer tutan Kayseri, ticaret ve kültür merkezi olarak gelişimini sürdürmeye devam etti.

Osmanlı Döneminde Kayseri

Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yayımlanan bilgilere göre, Kayseri eskiden Karaman iline bağlıydı. Kayseri, eskiden Karaman iline bağlıydı. 1474 yılında Fatih Sultan Mehmet döneminde Gedik Ahmet Paşa tarafından Karamanoğulları Beyliği'ne son verilerek Karaman, Konya ve Kayseri bölgeleri Osmanlı topraklarına katıldı. Bu dönemde Kayseri, 1476'dan itibaren Karaman Eyaleti'ne bağlı bir sancak merkezi oldu.

Cumhuriyet Döneminde Büyümeye Devam Etti

1867'de Kayseri, bağımsız sancak merkezi statüsüne kavuştu. Bu statü, şehrin idari önemini artırdı ve Kayseri, daha bağımsız ve merkezi bir konuma geldi. Cumhuriyetin ilanıyla birlikte, 1924 Anayasası gereğince Kayseri, vilayet statüsüne kavuştu. 1928'de Kayseri'nin idari yapısı Merkez, İncesu, Bünyan, Develi ve Aziziye (Pınarbaşı) olmak üzere 5 kazaya (ilçe), 21 nahiyeye (bucak) ve 314 köye sahip oldu. Bu geniş idari yapı, Kayseri'nin Cumhuriyet dönemi boyunca geliştiğini ve büyüdüğünü gösterdi.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme