Ne yapıyor bu insanlar?

Kayseri, İstasyon Caddesi'ndeki anıtın etrafında çalışma yapan büyükşehir çalışanları vatandaşların dikkatini çekti. Görenler, böcek için ilaçlama yapıldığını düşündü ama işin gerçeği farklıydı… Peki, ne yapıyor bu insanlar? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

TAKİP ET

Kayseri, İstasyon Caddesi'ndeki Roma Anıtı'nın etrafında çalışma yapan büyükşehir çalışanları vatandaşların dikkatini çekti. Kayseri Büyükşehir Belediyesi çalışanları sıcak havaya aldırmadan, çalışmalarına ara vermiyor. Yeşilin en çok yakıştığı şehir olan Kayseri'de daha estetik bir görünüm sağlamak için bakım çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Her bir köşesi tarih kokan Kayseri, anıt ve kümbetleriyle göz dolduruyor. Kayseri Büyükşehir Belediyesi de, anıt ve kümbetlerin yaz kış demeden bakımını yapıyor. Büyükşehir Belediyesi çalışanları Kayseri İstasyon Caddesi'nde bulunan roma anıtının bakımını yapmak için çalışıyorlar. Anıt etrafında bulunan çöp ve otları temizlediklerini belirten büyükşehir çalışanı, bunu sürekli yaptıklarını belirtti.

Roma anıtının içinde ne var?

Sahabiye Medresesi'nin arkasında ve İstasyon Caddesi'nde bulunan Roma Mezarı, ikinci veya üçüncü yüzyıl erken Roma Dönemi'ne ait olduğu sanılmaktadır. Mezar, siyah kesme taştan, dikdörtgen planlı ve iki katlı olarak inşa edilmiştir.
Yapı 2. veya 3. yüzyıl erken roma dönemine ait bir anıt mezardır. İçinde İslam döneminin mezar taşı bulunuyor. Bu yüzden mezar olarak da kullanılıyor.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme