O Emeklilerin Maaşına Yapılacak Zam Oranı Açıklandı!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz yeni yılda memur maaşı ve memur emeklilerine yapılacak olan zam oranını açıkladı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz yeni yılda memur maaşı ve memur emeklilerine yapılacak olan zam oranını açıkladı.

Cumhurbaşkanlığının 2024 yılı bütçesi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Genel Kurulda, bütçe üzerindeki konuşmaların ardından soru-cevap bölümüne geçildi. Soru-cevap bölümünde memur maaşları ile ilgili açıklamalar yapıldı.

Memurların ve memur emeklilerin 2024 yılında yapılacak olan zam artışı ile ilgili merakı her geçen gün artarak devam ediyor. Maaş zammının ne kadar olacağı araştırılırken Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan açıklama geldi.

Asgari ücretin belirlenmesine yönelik çalışmaların devam ettiğini söyleyen Yılmaz; '2024 yılı Ocak ayında memur emeklilerinin emekli aylıkları, memurlar gibi hem enflasyon farkı hem de toplu sözleşme gereği alınacak ücretler dahil edildiğinde yüzde 50 civarında olacaktır. Diğer emeklilerimiz için de yasal çerçeve içerisinde, çalışanımızı, emeklimizi enflasyona ezdirmeyecek bir anlayış içinde gerçekleştirilecektir.' İfadelerini kullandı.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme