O Mahallede 26 Yıldır Çile Bitmiyor!

Kayseri'de Ahi Evran Mahallesi'nde 600 üyenin olduğu ve 26 yıldır tamamlanmayan S. S. Ataşehir Toplu Konut Yapı Kooperatifi üyelerinin çilesi, zulmü bitmek bilmiyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

TAKİP ET

Kocasinan ilçesi Ahi Evran Mahallesi'nde bulunan S. S. Ataşehir Toplu Konut Yapı Kooperatifi, 26 yıldır tamamlanamadı.

1998 yılında başlayan S. S. Ataşehir Toplu Konut Yapı Kooperatifi'nde 2011 yılına kadar düzenli aidatları ödeyen üyelere, daha sonra o dönemin başkanı A.T. tarafından kerdi çektirilip, kat farkı, cephe farkı, kira bedeli, yazıhane, çalışan görevli ücreti dâhil toplu para çektirdi.

Bu para karşılığında ferdi tapuları ve konut kesen maliyet sözleşmesi çıkartılıp, ‘kesin borcu yoktur' kâğıtları verilen üyelerin birçoğu üyeliğini noter huzurunda feshetti.

Daha önceki mahkemelik olaylar nedeniyle kooperatifin bir türlü bitmemesi, sürekli üyelerden para istenmesi durumu üyeleri isyan ettiriyor.

Devlet büyükleri başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Kayseri Valisi Gökmen Çiçek olmak üzere tüm yetkililere seslenen kooperatif üyeleri, 26 yıldır 600 üyenin mağdur edildiğini söylediler.

Eski yönetim tarafından toplu para alınıp, daha sonra tapuları ve ‘borcu yok' kâğıtları verildiği halde sık sık toplu para istenen S. S. Ataşehir Toplu Konut Yapı Kooperatifi'nde parayı veremeyen birçok üye mahkemelik oluyor.

Yıllardır Bitmeyen Binaların Eskidiği Görülüyor

Yıllardır bitme aşamasında olan ve teslim edilmeyi bekleyen binaların kullanılmadığı halde adeta eskidiği ve yıprandığı görülürken, kooperatifin ne zaman biteceği ise bilinmiyor.

Üyeler, 26 yıldır bitmeyen ve kendileri için adeta zulme ve çileye dönüşen kooperatifin bitmesi için yetkililerin bir an önce inceleme ve denetleme yapmasını, kooperatifin bitip, tamamlanmasını temenni etti.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme