'O paylaşım'a suç duyurusu

CHP Üyesi ve Avukat Sümer Erol, Kilis Kent Konseyi Başkanı Fikret Oğuztürk'ün sosyal medya hesabından CHP ve Kılıçdaroğlu ile ilgili yaptığı hakaret içerikli paylaşımlara dair suç duyurusunda bulundu.

Kilis Kent Konseyi Başkanı Fikret Oğuztürk, sosyal medya hesabından CHP ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili, 'Bu ülkede CHP varken, Yunan'a, Ermeni'ye, İsrail'e, ABD'ye, Rus'a, Fransız'a, Alman'a hacet yoktur.” ve “CHP'nin kadın hakları anlayışı: kadınların taciz ve tecavüze uğrama hakkı vardır. Ke/Mal; cep doldurmak, yolsuzluk bizim kitabımızda yoktur, demiş. Sizin kitabınız var mı ki?” şeklinde paylaşımda bulundu. İlgili sosyal medya mecrası tarafından engellenen paylaşımlar kamuoyunda büyük tepki aldı.


'ZAVALLI İNSANLAR...'
Kayserili avukat ve CHP Üyesi Sümer Erol da, tepkisini Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunarak gösterdi. 'Basın yoluyla hakaret' başlıklı suç duyurusunda Erol, şu ifadelere yer verdi:


'Yukarıda isim ve adresini belirlediğim şahıs, kendine ait Facebook(fikret.oguzturk.5) adlı sosyal medya sitesinden 05/12/2020 tarihli paylaşımında 'Bu ülkede CHP varken, Yunan'a, Ermeni'ye, İsrail'e, Abd'ye, Rusya'ya, Fransız'a, Alman'a gerek yoktur.' ve 16/12/2020 tarihli paylaşımında CHP'yi kastederek 'Cinsisapık Hayvanlar Partisi' şeklinde beyanatta bulunmuştur. Bendeniz 50 yıla yakın süreden beri CHP üyesiyim ve parti içerisinde çeşitli görevlerde bulundum. Bu parti, kökleri Kuva-i Milliye'ye dayanan ve Cumhuriyet'in kuramlarının oluşturduğu bir partidir. Onun erdemlerini anlamak için vatansever ve insan olmak gerekir. Zavallı insanların belli çevrelere yalakalık yapmak için aşağılık beyanlarla, çıkar hesapları yapanlara bu zavallılıkları nedeniyle acımanın ötesinde bir his taşımıyorum. Bu parti büyük bir çınardır. En büyük ilkesi 'Yurtta Sulh Cihanda Sulhtur.' CHP'nin üyeliğini onurla taşımanın mutluluğunu yaşayan birisi olarak bu şahsın sosyal medyadan yapmış olduğu hakaret içerikli paylaşımları nedeniyle şikayetçiyim.'

Ekrem Nazlı

Bakmadan Geçme