O tarihten itibaren mesai saatleri değişiyor!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı kamuda esnek çalışmayla ilgili önemli bir adım attıklarını duyurdu. O tarihten itibaren mesai saatleri değişiyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in duyurduğu kamuda esnek çalışma modeline ilişkin ilk adım atılıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan mesai saatleri düzenlemesiyle ilgili görüşmelerin yakında başlayacağını belirtti. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından mesai saatlerinde değişiklik yapılacak. Haftada 5 gün 9/5 çalışma düzeni yapılacak düzenleme ile tarihe karışacak.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamuda esnek ve uzaktan çalışma modellerini daha da geliştireceklerini ifade ederken mesai saatlerinde kısalma olmasa da evden çalışma modeline geçilebileceğini ima etmişti. Bu açıklamanın ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da bir açıklama yaparak esnek çalışma modeli için yakın zamanda çalışmaların başlayacağını duyurdu.

Esnek çalışma modelinde, memurlar zorunlu olmadıkları sürece esnek çalışmaya katılmayacaklardır. Çalışma süresi, esnek ve çekirdek zaman olarak ikiye ayrılacak ve çekirdek zamanda kurumda bulunmak zorunlu olacakken, esnek zamanda bu zorunluluk olmayacaktır. Günlük çalışma süresi 8 saat olacak ve başlangıç saatinden 2 saat önce başlayıp bitiş saatinden 3 saat sonrasına kadar uzayabilecektir. Ayrıca çekirdek ve esnek zamanlar yıllık olarak en fazla iki kez değiştirilebilecektir.

Kamuda uygulanacak bu çalışma modelleri, daha verimli ve tasarruflu bir yönetim sağlama hedeflemektedir. Modellerin memurların çalışma saatlerinde daha fazla esneklik sağlayarak iş ve özel hayat dengesini iyileştirmeyi amaçladığı belirtiliyor. Her bir modelin kendi kuralları ve şartları bulunuyor.

Geçtiğimiz günlerde düzenlenen Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) toplantısı sonrası mesai saati düzenlemesinin bayramdan sonraki süreçte şekil alacağı tahmin ediliyor.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme