Odalarda geri sayım

1 ekimde yapılacak olan Ticaret Odası, Ticaret Borsası ve Sanayi Odası seçimleri için geri sayım başladı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kanunu'na göre 1 Ekim-30 Kasım tarihleri arasında yapılması gereken oda ve borsa seçimleri Kayseri'de 1 ekimde yapılacak. Oda ve borsa tarihinde bir ilk olarak aynı gün yapılacak seçimler öncesi adaylar çalışmalarına hız verdi.

KTO'da iki aday yarışacak

Kayseri Ticaret Odası'nda mevcut başkan Ömer Gülsoy ile Dünya Ticaret Merkezi'nde yapılacak KTO başkanlık seçimleri için ASKON Başkanlığından istifa eden Ali Özcan yarışacak. İş İnsanı Ali Özcan, şehrin bir çok yerine reklam afişleri astırırken, başkanlık için sıkı çalıştığı öğrenildi. Geçtiğimiz hafta adaylığını resmen açıklayan Özcan KTO başkanlığı için şu sözleri söylemişti:

“Özcan, 'Bu bir başkanlık yarışı değil, bu bir komite yarışı. Biz seçimden sonra yine çayımızı kahvemizi içeceğiz, hukukumuza devam edeceğiz.'

Seçim heyecanı

Kayseri Ticaret Borsası ve Sanayi Odası seçimleri de yine 1 ekimde yapılacak. Ticaret Borsası seçimlerine mevcut Başkan Recep Bağlamış tek liste halinde girecek. Ancak Bağlamış yönetim kurulu ekibinde birkaç isimde değişikliğe gitti. Borsa seçimleri 09:00-17:00 saatleri arasında Flamingo Deluxe Ziyafet ve Balo Salonunda yapılacak. Recep Bağlamış gelecek döneminde yeni, daha modern ve borsanın bütün dallarını içerisinde barındıran bir kompleks inşa etmek için oldukça heyecanlı.

Sanayi Odası'nda da tek aday olarak mevcut Başkan Mehmet Büyüksimitci seçimlere hazırlanıyor. Kayseri Sanayi Odası'nda yapılacak seçimler öncesi ekibinde büyük değişikliğe gitmedi.

3 oda seçimi de aynı gün

Ömer Gülsoy, Ticaret Odası, Kayseri Ticaret Borsası ve Sanayi Odası'nın seçimleri 1 ekimde yapılacak olması ile ilgili Anadolu Haber'e yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Şimdiye kadar tarihinde olmadığı gibi biz üç oda olarak gayet güzel bir birliktelik oluşturduk. Mehmet Bey veya Recep Bey'le iyi bir birliktelik oluşturduk. Birlikte beraber güzel işler yapmaya çalışıyoruz. Uyum içerisinde çalışıyoruz. Biz bir araya geldiğimizde bir ekim diye karar aldık. Aşağı yukarı üyelerimizin yüzde 90'ı ortak. Sanayi Odası'nın üyelerinin yüzde 90'ı bizim üyemiz aynı zamanda. Ticaret Borsası'nın üyeleri yine hepsi bizim üyelerimiz. Onun için insanları yormayalım. 1 ekimde hep beraber yapalım. İnsanlar o gününü odaların seçimlerine ayırsın. Zaman çok kıymetli. 2 saatlerini bize ayırıp güzergâhlarına göre oylarını kullansınlar. Buradaki birlikteliği, beraber olmanın bir göstergesi olarak görmek lazım. Onun için teşekkür ederim hakikaten güzel bir ayrıntı yakalamışsınız.”

Öte yandan odalar, borsalar ve TOBB'un organ seçimleri dört yılda bir yargı gözetiminde yapılır. TOBB ile oda ve borsaların organlarının seçim tarihleri, Bakanlar Kurulu tarafından bir yılı geçmemek üzere ertelenebilir.

>>Dilek Bayram

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme