Oğan'a bakanlık mı teklif edildi?

Cumhurbaşkanı seçimlerinin ikinci tura kalmasının ardından nabızlar yükseldi. Sinan Oğan'ın ise hangi ittifakı destekleyeceği merak konusu oldu. İşte Sinan Oğan'ın destek iddiası ile ilgili detaylar...

TAKİP ET

Cumhurbaşkanlığı seçimleri için Türkiye 28 Mayıs'ta yeniden seçime gidecek.

Seçimde yüzde 5,17 oy alan Sinan Oğan ise hangi ittifakı destekleyeceklerine dair, "Biz istişare kültüründen geliyoruz. Ben dün ATA İttifakı Genel Başkanları ile toplantı yaptım. Yol arkadaşlığı yaptığım 100'e yakın istişare üyeleriyle toplantı yaptım. Kanaat önderleri ile görüştüm. Bize imza verenlerle görüşüyorum. Biz kararımızı verdiğimizde bu Sinan Oğan'ın kararı olmayacak." diye konuşmuştu.

"TELE 'in iddiasına göre,

ATA İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olan Sinan Oğan'ın cephesinde ağırlıklı görüşün CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleme yönünde olduğu öğrenildi.

Oğan'ın Kılıçdaroğlu'nu destekleme noktasındaki pazarlığın ise özellikle bakanlık talebi üzerinden sürdüğü öğrenildi.

Gazete Pencere'nin edindiği bilgilere göre de, Oğan'ın özellikle İçişleri Bakanlığı'nı talep ettiği, bunun yanı sıra Kılıçdaroğlu'nun kazanması durumunda yeni kurulacak Göç Bakanlığı'nın da Oğan'a teklif olarak götürüldüğü öğrenildi.

Bugün ya da Oğan'ın kararı açıklayacağı takvim olarak duyurulan 19 Mayıs Cuma günü iki lider arasında bir görüşme yapılması bekleniyor."

Haber: Hilal Tekeoğlu

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme