Oğan kimi destekleyeceğini ne zaman açıklayacak?

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin kilit ismi Sinan Oğan'ın ikinci turda kimi destekleyeceği merak konusu oldu. Peki Sinan Oğan kimi destekleyecek? Oğan kimi destekleyeceğini açıklayacağı tarihi paylaştı. Sinan Oğan kimi destekleyeceğini ne zaman açıklayacak? Detaylar haberimizde..

TAKİP ET

Türkiye 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sandık başına giderek desteklediği cumhurbaşkanı adayı için oylarını kullandı. Seçim sonucu ATA İttifakı'nın adayı Sinan Oğan yüzde 5 civarı oy alarak yarışı Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu'na bıraktı.


Yüksek Seçim Kurulu ise seçimin ikinci tura kaldığını açıklayarak, seçim tarihini 28 Mayıs olarak duyurdu.


Peki yüzde 5 oy oranına sahip olan Sinan Oğan ikinci turda kimi destekleyecek?


Oğan destekleyeceği adayın istediği 5 şartı yerine getirmesi gerektiğini dile getirmişti.
Oğan'ın talepleri,
Anayasanın ilk dört maddesinin değişmezliği, Madde 66'da yer alan Türklüğün Anayasa'dan çıkarılma girişiminin karşısında set kurulması, 13 milyon sığınmacının gönderilmesi, son ekonomik krizin temel sebepleri olan faiz, enflasyon, sonuç sarmalından kurtulması ve terör örgütleri ve onların siyasi yapıları ile arasına mesafe konulması oldu. Bu şartlar karşılanmadan ikinci aşamaya geçilmeyeceği öne sürüldü.


Öte yandan “FETÖ, PKK ve Hizbullah terör örgütü başta olmak üzere terör örgütleri ile mesafe olmazsa olmazlarımız, bundan sonra diğer meseleler konuşulacak” diyen Oğan, “HÜDAPAR'ı eleştirdiniz nasıl okumalıyız bu süreci” sorusuna da “Terör örgütlerinin, onun siyasi uzantılarının Meclis'e taşınmasına karşıyız. Terör örgütüyle arasına mesafe koymayan zaten gelmesin” karşılığını vermişti.


Oğan kimi destekleyecek?
Açıklama için manidar bir tarih seçen Oğan, 19 Mayıs'ta kimi destekleyeceğini duyuracağını söyledi. İkinci tur için adeta kilit isim haline gelen Sinan Oğan, hangi adayı destekleyeceği merak ediliyor. Gazeteci Kürşad Oğuz, Sinan Oğuz ile konuştuğunu söyleyerek kararını 19 Mayıs'ta açıklayacağını ifade etti.
Paylaşımında Oğuz, “Sinan Oğan'la konuştum. Sesi kısılmış, hafif hasta. ‘Kararımızı 19 Mayıs'ta açıklayacağız' dedi. Manidar tarih. İttifak içi fikir teatisi hala sürüyormuş” ifadelerine yer verdi.

>>Harun Reşit Serbest

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme