Öğrenci affında beklentiler sürüyor! İşte merak edilenler...

Kamuoyunda öğrenci affı olarak bilinen ve yükseköğretim seviyesinde eğitimi devam etmekte iken farklı sebeplerden dolayı eğitimi yarıda kalmış öğrencilerin yeniden eğitim öğretim hayatına dönebilmesinin önü açan düzenlemeye ilişkin beklentiler sürüyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Öğrenci affı düzenlemesine ilişkin olarak beklentiler sürüyor. Beklentilere ilişkin şimdiye kadar çeşitli tarihler ve söylemler ortaya atılmış olsa da somut bir adım veya açıklama yetkili kurumlardan gelmiş değil. Öğrenci adayları ise yeniden okullarına dönecekleri tarihin bekleyişi içerisinde.

Öğrenci Affı Nedir?

Çeşitli nedenlerden dolayı üniversite eğitimlerini tamamlayamamış veya yarıda bırakmak zorunda kalmış olan kişilerin yeniden üniversite eğitimi almasına imkân sağlayan yasal düzenlemedir. Özellikle lisans ve lisans üstü eğitimini başarısızlık, azami dönem süresinin aşılması gibi nedenlerden tamamlayamadan ilişiği kesilenleri kapsamakta son yıllarda yaşanan deprem felaketinden dolayı da öğrenci affı bekleyenlerin sayısında artış gözlemlenmektedir.

Af en son ne zaman geldi?

En son Temmuz 2022'de çok sayıda ön lisans, lisans, lisans üstü ve doktora öğrencisi çıkarılan düzenlemeden yararlanarak üniversite eğitim hayatına geri döndü. Hali hazırda ise öğrenci affı bekleyen öğrenci sayısının yaklaşık 500 bin ila 1 milyon arasında olduğu tahmin ediliyor.

İkinci öğretimler kapatılmıştı

Af talebi bekleyen öğrencilerin yanı sıra yükseköğretimde bu yıl radikal değişiklikler yapılarak ikinci öğretim programları kapatılmış, çok sayıda bölümde ise kontenjanlarda dikkat çekici bir düşüş yaşandığı görülmüştü.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme