Öğrenci Affında Büyük Beklenti Sürüyor!

Kamuoyunda öğrenci affı olarak bilinen ve büyük bir merakla beklenen öğrenci hakkını kaybedenlere yeniden öğrencilik hakkı tanıyan düzenleme ile ilgili meraklı bekleyiş sürüyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Üniversite kayıt dönemi geride kaldı. Öğrenciler kazandıkları üniversitelerdeki kayıt işlemlerini ve yurt başvuru işlemlerini tamamladı. Kazanan ancak kayıt yaptırmayanlar veya kontenjanında boşluk olan bölümler için ise YKS Ek Tercih dönemi başladı. 11 Eylül tarihine kadar adaylar ek tercih haklarını kullanabilecek.

Beklenti Öğrenci Affı!

Üniversite kontenjanlarındaki yüksek doluluk oranları daha önce üniversite kaydı olup ancak çeşitli nedenlerle eğitimini yarıda bırakmak zorunda kalanların yeniden üniversite sınavına girip kaydolma ihtimalini güçleştiriyor. Yeniden öğrenci adaylarının talebi ise öğrenci affı çıkması yönünde.

Öğrenci Affı Nedir?

Çeşitli nedenlerden dolayı üniversite eğitimlerini tamamlayamamış veya yarıda bırakmak zorunda kalmış olan kişilerin yeniden üniversite eğitimi almasına imkân sağlayan öğrenci affı özellikle lisans ve lisans üstü eğitimini başarısızlık, azami dönem süresinin aşılması gibi nedenlerden tamamlayamadan ilişiği kesilenleri kapsayan ve yeniden eğitim almalarına imkân veren bir düzenlemedir.

Af En Son Ne Zaman Geldi?

En son Temmuz 2022'de çok sayıda ön lisans, lisans, lisans üstü ve doktora öğrencisi çıkarılan düzenlemeden yararlanarak üniversite eğitim hayatına geri dönmüştü. Hali hazırda ise öğrenci affı bekleyen öğrenci sayısının yaklaşık 4 milyon olduğu tahmin ediliyor. Sosyal medya üzerinden af bekleyen öğrenci adayları af taleplerine ilişkin seslerini yetkililere duyurmaya çalışıyor.

Af Gelecek Mi?

Af gelip gelmeyeceğine ilişkin resmi bir açıklama bulunmazken, bazı sosyal medya hesapları önümüzdeki aylarda bir af düzenlemesinin çıkacağı yönünde iddialarda bulundu. Bu tür iddialara resmi kaynaklardan bir açıklama gelmedikçe itibar edilmemeli.

Yeniden Öğrenci Adaylarının Girişimleri…

Öğrenci affının yeni dönemde gündeme alınmasını talep eden milyonlar, sosyal medya ve CİMER vasıtasıyla yetkililere ulaşmaya çalışıyor.

ÖZEL HABER
Yorumlar 9
Nur 16 Eylül 2024 14:01

Gençliğimizin en güzel yıllarını üniversitemize harcadık. Şimdi elimizde lise diplomasından başka bişey yok. Af gelmeli biran önce

seda 09 Eylül 2024 10:31

Hem çalışıp hem de okumak zorunda olan bır suru öğrenci var ve ülke sartları buna mecbur bırakıyor. artık affın cıkması gerekmıyor mu? hatta af olmadan ogrencılerın boyle bır durumda okuldan atılmış olması ıhtımalı kaldırılmalıdır. eylul ayı geldı okullar acıldı bır netleşme olmaması cok üzücü bu konusa guzel haberlere ıhtıyacımız var.

N. Er 07 Eylül 2024 17:51

Üniversiteden suça karışma vb. durumlar hariç atılma neden kaldırılmıyor? Bir kere kaldırıldı sonra FETÖcüler yüzünden geri geldi. Sadece FETÖcüler atılabilirdi. Böyle af beklemek insanlar için zaman kaybı. Ne zaman seçimler yaklaşıyor af çıkarıp oy hesabı yapılıyor.

Beyza 06 Eylül 2024 22:25

Binlerce öğrenci çalışmak zorunda kalarak eğitimlerine devam etmektedir. Pandemi ve deprem gibi büyük zorluklarla karşılaşmış yüzbinlerce öğrenci var. Şimdi, eğitim sürelerinin uzaması nedeniyle birçok öğrenci okuldan atılma tehlikesiyle karşı karşıya.

Sevgi 06 Eylül 2024 22:24

Azami sürelerde iyileştirme yapılmasını, mağduriyetimizin giderilmesini talep ediyoruz

Betül 06 Eylül 2024 22:24

Lütfen, bizlere kalan iki yılı tamamlayıp diplomamızı alabilmemiz için bir şans daha verin.

Merve 06 Eylül 2024 22:23

Eylülde herkes gibi biz de okulumuzda olmak istiyoruz. Lütfen, öğrenci affı hemen çıksın! Beklemekten yıprandık, yorulduk. Artık hak ettiğimiz geleceğe kavuşmak istiyoruz.

Esra 06 Eylül 2024 22:22

Ailevi, özel sebepler ve ülkemizde yaşanan deprem felaketi sonrası malesef psikolojiler mahfoldu. Yüzbinlerce öğrenci için lütfen genel öğrenci affını bu yıl içinde çıkarın. Daha fazla zaman kaybetmeyelim. Lütfen umutlarımızı söndürmeyin. #öğrenciaffı

Mustafa 06 Eylül 2024 19:23

487 bin genç; deprem, pandemi ve ekonomik bozulma gibi sebeplerden dolayı kayıtlarını sildirmiş durumda. Bu gençler, #öğrenciaffı kanunu sayesinde eğitimlerine devam etme umudu taşıyor.

Bakmadan Geçme