Öğrenciler dikkat! Kart38 nasıl çıkartılır? Kayseri Haberleri

2023 - 2024 Eğitim Öğretim yılının başlamasıyla farklı illerden gelen öğrenciler Kayseri'de şehir içi ulaşım kartının nasıl çıkarılacağını araştırıyor. Peki kart38 nasıl ve nerede çıkartılır? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

2023 - 2024 Eğitim Öğretim yılının başlamasıyla farklı illerden gelen öğrenciler Kayseri'de Kart38 şehir içi ulaşım kartının nasıl çıkarılacağını araştırıyor.

Okulların ve üniversitelerin açılmasıyla beraber şehir içi terminaller ve havaalanlarında hareketlilik yaşandı. Farklı illerden Kayseri'de üniversite kazanan öğrenciler ise kente uyum sağlamaya çalışırken günlük hayatta ihtiyaç duyacakları öğrenci pasosunu da çıkarttırmaya çalışıyor.

Kayseri'de şehir içi ulaşım kartı alma işlemi için öğrencilerin önceden bilgi sahibi olması işlerini daha kolaylaştırırken evraklarını daha pratik hazırlayabilme açısından önemli bir adım.

Peki Kayseri'de bu kartı nasıl alırsınız?

Kayseri'de şehir içi ulaşım kartı Kart38 olarak ifade edilir. Örgün öğretimde okuyacak yeni gelen öğrenciler kart38 noktalarına giderek başvuru yapabilir. Şehrin ulaşım hatları üzerinde yer alan duraklara yakın noktalardaki Gişe, Bayi Dolum Noktaları (Kiosklar) ve bayilerden, Sahabiye Mah. Ahi Evran Cad. No:26/B Blok Kart38 işlem merkezi Kocasinan / KAYSERİ adresinde bulunan Kart38 İşlem Merkezi'nden temin edebilirsiniz.

Öğrencilerin başvuruda kimlik ve vesikalık götürmesi yeterli olacaktır. Öğrenci belgesine gerek yoktur. Kart dolumu için online Kart38 sitesine gidip üye olarak yükleme yapabilir. Ancak internetten online yükleme yapıldıktan 40 dakika sonra aktif olacağı unutulmamalıdır.

Öğrenciler iki türde karta başvuru yapabilir. Bunlardan ilki indirimli olup biniş bedeli 6,25 liradır. Bir diğeri öğrenci abonman indirimli kart olup aylık 150 biniş kotası kapsamında 175 liradır.

Kart38 ulaşım kartınıza en fazla 600 lira yükleyebilirsiniz. Konum için tıklayın

Kart38 telefon: (0352) 315 72 76

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme