Öğrenciler dikkat: Sınıfta kalabilirsiniz!

Milli Eğitim Bakanlığı öğrenciler ile ilgili önemli kararlara imza attı. Bu kararlar neler? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'İn Kayseri haberlerinde...

Milli Eğitim Bakanlığı, yeni eğitim öğretim yılı başlamadan önemli kararlar aldı. Bakanlık, öğrencilerin sınıf tekrarına kalabileceğini açıklayarak başka bir karara daha imza attı.

Liselerde sınıf geçme ve sınıf tekrarına ilişkin detayların yer aldığı yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre sınıf tekrar geri gelirken, 50 ortalama ile sınıf geçme kaldırıldı

Ayrıca, istisnai durumlar haricinde açık liseye geçişlere de artık izin verilmeyecek.

Sınıf tekrarının öğrencilerin akademik başarılarını desteklemek ve daha sağlam temellere dayanarak ilerlemelerini sağlamak amacıyla alınan bu kararda öğrenciler eğitimlerini daha etkili bir şekilde sürdürmelerine yardımcı olacak.

Devamsızlık ve başarısızlık nedeniyle sınıf tekrarı riski taşıyan öğrencilere yönelik çalışmaları gerçekleştirmek amacıyla "önleme, müdahale ve yönlendirme komisyonu" kuruldu. Art arda iki gün özürsüz devamsızlık yapan öğrencinin durumu posta, e-posta veya diğer iletişim araçlarıyla velisine bildirilecek. Öğrencilere bu süreçte ekstra destek ve rehberlik sağlanacak.

Ayrıca, sınıf tekrarına tabi tutulacak öğrencilerin velileriyle düzenli iletişim kurularak, öğrencinin eğitimine nasıl destek olabilecekleri konusunda bilgilendirme yapılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı, sınıf tekrarı uygulamasının öğrencilerin eğitim kalitesini artırmayı hedeflediğini ve her öğrencinin potansiyelini en üst düzeye çıkarmak için çaba sarf edildiğini vurguladı.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme