Öğrenciler havaya uçacak – Yaz tatili süresi uzuyor!

Milyonlarca öğrenci için sevindirici bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre okullar Ekim'de açılacak. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Haziran ayı ortasında başlayan yaz tatili ile ilgili öğrencileri havaya uçuracak bir gelişme yaşandı. İddialara göre Eylül ayında açılması beklenen okullar Ekim ayında açılacak. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Yaz tatilinin sonlarına doğru özellikle 1. sınıfa başlayacak öğrenci adaylarıyla 5. sınıf ve 9. sınıfa başlayacak öğrenciler bu soruların cevabını araştırıyor. Milli Eğitim Bakanlığı MEB 2024 - 2025 Eğitim ve Öğretim Dönemi Takvimi'nde okulların açılacağı tarihe yer verildi. Ancak iddialara göre bu tarih 2-3 hafta uzayacak.
Haziran ayında başlayan yaz tatili Kurban Bayramı tatili ile aynı tarihe denk gelmiş, bu sebepten okulların kapanış tarihi de buna göre ayarlanmıştı.

Okulların açılacağı süre ise her yıl olduğu gibi Eylül ayının 2. haftası olarak planlanmıştı. Fakat müfredatın tamamen değişmesi ile planlar da değişti.
Geçtiğimiz dönem eğitim öğretimde köklü değişiklikler gerçekleşti. Yeni bir maarif modeli getirildi. Bu modelle birlikte pek çok dersin, ders saati süresi ve içeriği değiştirildi.

Bu noktada öğretmenler için çeşitli eğitimler düzenlendi fakat yeterli olmadı. Ağustos ayında da gönüllülük esaslı bir hizmet içi eğitim programı yayınlansa da yeterli başvuru alınamadı.

İddiaya göre şimdi ise direkt olarak öğrencileri de ilgilendiren bir program söz konusu. Bu programa göre öğretmenler Ekim ayına kadar kısa bir eğitime alınacaklar.

Bu eğitimde yeni maarif programı ile ilgili bazı detaylar anlatılacak. Okullar ise eğitim programından sonra açılacak.

Eğer bu program bakanlıktan onay alırsa, okulların açılması da Ekim ayına kalmış olacak. Böylece öğrenciler de fazladan 2 – 3 hafta daha yaz tatili yapmış olacaklar.
Geçen sürenin telafisi ise ara tatillerin iptali ile gerçekleşecek. Yani ilk sınavların akabindeki 1'er haftalık tatiller iptal edilecek.

Ancak program taslak aşamasında ve bakanlık tarafından henüz onaylanmadı. Konu ile ilgili yeni gelişmeleri siz değerli okurlarımızla paylaşmaya devam edeceğiz.

ÖZEL HABER
Yorumlar 6
Nırcan 16 Ağustos 2024 07:54

Keşke geç açılsa çünkü bir çiftçi olarak zor durumda kalıyorum her sene fındığım 9 ayda başliyo ama ben on gün icinde findik toplamaya çalışıyorum kimse çiftçiyi düşünmüyor ongünde fındık bitmiyo çocukları merkeze yolayamayorum okuldan geri kalıyorlar biz hersene bunları çekiyoruz kışın verilen tatil kısalsın yazın uzasın bıktık artık

??? 16 Ağustos 2024 06:02

Tatilleri asla kapatmayın millet kendini mal insanlar sayesinde gelistiremiyir okulda hiç eğlence yok herkes okuldan bıkmış durumda bu size çok saçma gelicek ama okulda hiç bişey yok sadece oku oku oku okuyunca ne olacak iş bulacan ama nereye kadar okula gidenlerin ? serseri herkes birbirine küfürler hakaretler ediyor buda insanların gelişememesine yol açıyor okulların kapanması daha iyi okul olmayınca serbest olabiliyoruz sabahın 7 de kalk 8 de okula git uykulu uykulu derse gir hoca sana bağırsın sana vursun bunları ben yaşadım hocam beni tahtayla dövüyordu ve kurallar kaldırılmalı hepsi değil bazıları ve her 2 dersin 1 etkinlik veya eğlence amaclı olmalı yoksa okulu kimse sevmez

gercek 14 Ağustos 2024 12:13

Yorumlara baktimda tatile ne kadar meraklisiniz .Hep tatil yapin olurmu.Milletler kendisini gelistirsin calissin .Siz oyle kalin.

Leaya 13 Ağustos 2024 00:19

Bencede uzasınara tatil kaldırılsın

... 12 Ağustos 2024 17:37

Evet çok iyi olur uzasin

İsimsiz 12 Ağustos 2024 16:59

???

Bakmadan Geçme