Öğrenciler önce matematik, sonra Kur'anı seçti

Kayseri'de seçmeli ders alan 5, 6 ve 7. sınıf öğrencilerinin ağırlıklı olarak matematiği seçtiği belirlenirken, çocuklarının ikinci tercihlerinin ise Kur'an-ı Kerim dersinden yana olduğu ortaya çıktı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre öğrenci ve öğrenciyi yönlendiren velilerin tercihinin; önce sayısal dersi olan matematik ve daha sonra İslam Dini'nin kutsal kitabı Kur'an-ı Kerim'in öğrenilmesine yönelik ders seçimlerinden ibaret olduğu belirlendi. Listede 3. sırayı ise yabancı dil dersleri aldı.
MATEMATİK 31 BİN, KUR'AN 26 BİN
İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden edinilen bilgilerde Kayseri'nin 5, 6 ve 7. sınıfta okuyan öğrencilerinden toplam 31 bin 677'sinin 'matematik uygulamaları' adlı seçmeli dersi seçtiği gözlenirken, seçmeli ders olarak verilen 'Kur'an-ı Kerim' dersini ise toplam 26 bin 667 olduğu belirlendi. Verilen listede 3. olarak en çok tercih edilen seçmeli dersin ise; 23 bin 792 öğrenci tarafından seçilen 'yabancı dil' olduğu kayıtlara geçti. Kayseri'de en çok tercih edilen seçmeli derslerden ilk üçünün oranları ise şu şekilde oldu; matematik uygulamaları: yüzde 0.172, Kur'an-ı Kerim; yüzde 0.145 ve yabancı dil; yüzde 0.129.
EN AZ 'GÜZEL KONUŞMA VE YAZMA'
Aralarında; Hz. Muhammed'in hayatı, halk kültürü, drama, görsel sanatlar, zeka oyunları, matematik uygulamaları, spor ve fiziki etkinlikler, medya okur yazarlığı, müzik, tarım ve bilişim teknolojileri gibi sayısal, sözel, özel yetenek konularını içeren 25 seçmeli dersin içerisinden ise en az tercih edilen dersin ise toplam 5 öğrenci ile 'güzel konuşma ve yazma' dersi olduğu dikkat çekti. Onu ise toplam 180 öğrencinin tercihi ile 'yaşayan diller ve lehçeler' takip etti. Söz konusu sınıflarda en az tercih edilen seçmeli dersler sıralamasında 3. sırayı ise toplam; 378 öğrencinin seçtiği 'tarım' dersi aldı.
ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ

Bakmadan Geçme