Öğrencilere bir kötü, bir iyi haber!

Öğrencilere bir kötü bir iyi haber MEB yönetmeliğinde yapılan değişiklik ile öğrencilerin sınıf geçme puanı yükseltilmiş oldu. Teneffüs sürelerinde de düzenleme yapılırken, depremden etkilenen öğrenciler için katkı payı kaldırıldı. Devamsızlıklarda da düzenleme yapıldı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde...

Öğrencilere bir kötü bir iyi haber; MEB yönetmeliğinde yapılan değişiklik ile öğrencilerin sınıf geçme puanı yükseltilmiş oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı. Yapılan değişiklik ile okullarda sınıf geçme puanı yükseltilmiş oldu. Teneffüs sürelerinde de düzenleme yapılırken, depremden etkilenen öğrenciler için katkı payı kaldırıldı. Okula gelmeyen, bir derse girdiği halde bir veya daha fazla derse özürsüz olarak girmeyen öğrencinin durumu ise velisine bildirilecek.

Sınıf geçmek zorlaşıyor!

Yönetmelik ile daha önce 45 olan sınıf geçme puanı Türkçe dersi için 70'e, diğer dersler için 50'ye yükseltildi. Bu puanların altında puan alan öğrencilerin sınıf geçme ya da kalmalarına şube öğretmenler kurulu karar verecek. Yönetmelikte değişiklik sonrası, ortaokul ve imam-hatip ortaokullarında ödül alınmasına ilişkin ölçütlerde, Türkçe dersi için 70 ve diğer dersler için 50 puan ortalaması baz alınacak.

MEB'in yeni yönetmeliğinde, sadece anne ve babası çalışan çocuklara nakil konusunda kolaylık sağlanacak. Yetim ve öksüz çocuklar, ailesinde ağır engelli bulunan çocuklar için de nakil konusunda kolaylık getirildi.

Devamsızlıklara ilişkin...

Okula gelmeyen, bir derse girdiği halde bir veya daha fazla derse özürsüz olarak girmeyen öğrencinin durumu ise velisine bildirilecek. Devamsızlığın 5'inci, 10'uncu ve 15'inci günlerinde velilere bildirim gönderilecek.

Depremden etkilenenler için katkı payı yok!

Milliyet'in haberine göre kronik rahatsızlıkları bulunan; diyabet, tansiyon, kanser, çölyak ve benzeri hastalıklara sahip öğrencilerin takibi amacıyla eğitim kurumlarında kendi cep telefonlarına kolaylıkla ulaşabilecek ve okul öncesi eğitim kurumlarında eğitim etkinliklerinin güvenli ve nitelikli bir ortamda gerçekleştirilebilmesi için etkinlik/oyun odası, oyun alanları ve bahçe, çocukların gelişimsel ihtiyaçlarının karşılanabileceği araçlarla zenginleştirilecek.

Düzenleme ile 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ilde bulunan okul öncesi eğitim kurumlarında, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılında katkı payı alınmaması kararlaştırıldı.

Teneffüs sürelerinde artış

Milli Eğitim Bakanlığı, okullarda öğrencilerin beslenmelerini rahat yapabilmeleri için teneffüs sürelerinde de kritik bir düzenleme yaptı. Öğrencilerin beslenmelerini rahat yapabilmeleri için okullarda teneffüslerden birinin en az 20 dakika olmasında karar kılındı.

Yönetmelikte bir ders saati süresinin 40 dakika olduğu, okul yönetimince tekli eğitim yapılan okullarda bir teneffüs en az 20 dakika, diğer teneffüsler için en az 15 dakika, ikili eğitim yapılan okullarda ise teneffüsler için en az 10 dakika süre ayrılacağı belirtildi.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme