Öğrencilere eTwinning projesi ile çevre bilinci aşılanıyor

Develi'de Çayırözü İlkokulu öğrencileri için çevre bilincine yönelik çalışmalar hayata geçirildi. Türkiye'de 10 öğretmenin katıldığı eTwining projesi kapsamında gerçekleştirilen deneyler öğrenciler ve veliler tarafından büyük ilgi görüyor.

Develi ilçesinde Şerife Sargın ve Behiye Sarıtoprak koordinatörlüğünde görevlendirilen danışman öğretmenler tarafından eTwinning projesi kapsamında “Deneye deneye dünyamız için el ele” projesi hayata geçirildi. Öğrencilerin bilinçlenmesi ve farkındalık oluşturulması amacıyla başlatılan projede sürdürülebilir enerji kaynakları, enerji tasarrufu, ağaçların önemi, küresel ısınma, iklim değişikliği, geri dönüşüm gibi birçok konular yapılan deneyler ile öğrencilere öğretildi.

Öğrencilerin küçük yaşta bilinçlenmesi gerektiğini söyleyen danışman öğretmen Selvi Araz, “Projeye Türkiye'den 10 öğretmen katıldı. Birçok deney yaptık. Örneğin ağaç diktik, çevre dönüşümü ile ilgili çalışma yaptık, küresel ısınma ile ilgili deneyler yaptık. Hepsini videolu fotoğraflı dolu dolu çalışmalar. 2 tane Azerbaycan'dan ortağımız var çalışmalarımıza destek veren. Avrupa ile işbirliği içinde olduğumuz eTwining projesi kapsamında deneyler yaptık. Burada amaçladığımız öğrencilerimiz kendi pratikleriyle yaparak yaşayarak daha bilinçli birer birey olmaları. Biz bir farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Katılımlar da çok güzel. Çok güzel geri dönüşler de alıyoruz. Çocuklarımız çok heyecanlı. Bu hafta hangi deneyi yapıyoruz diye soruyorlar sürekli. Hepsi de severek katılıyor. Öğrenciler bilinçlendiği için çok da olumlu dönüşler alıyoruz. Velilerimiz çok memnun. Biz anasınıfı öğretmeniyiz. Çocuklarımıza bunları ne kadar erken öğretirsek o kadar bilinçli bireyler olarak ilerde karşımıza çıkarlar. Türkiye'deki problemlere yavaş yavaş değiniyoruz ki bu çocuklarımız büyüyecek, yeni nesil yetişecek, daha bilinçli bir nesil olsunlar. Projeyi kuran Şerife Sargın ve Behiye Sarıtoprak. Üyeler Türkiye'den Selvi Araz, Ayşe Karademir Faiz, Fatma İpek. Fatma Altunbaş, Hamza Evmez , Hatice Arslan, Zeynep Kukul'a emekleri için teşekkür ediyorum.” ifadelerinde bulundu.

>>Selma Kösedağ

Bakmadan Geçme