Öğrencilere ücretsiz bir öğün yemek vaadi!

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, sosyal medya hesabında, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın kararı olduğu öne sürülen 'Öğrencilere yönelik 'ücretsiz bir öğün yemek vaadi 2026'ya ertelendi' iddiaları hakkında paylaşım yaptı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde...

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, sosyal medya hesabında Tarım ve Orman Bakanlığının kararına ilişkin paylaşımda, "Resmi Gazete'de yayımlanan, "Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Okul Gıdası Hakkında Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği" ile ilgili "Öğrencilere 'ücretsiz bir öğün yemek vaadi' 2026'ya ertelendi" şeklindeki iddialar doğruyu yansıtmamaktadır" ifadesine yer verdi.

Doğru bilgi başlığıyla kamuoyuna duyurulan paylaşımda, 'Okul Gıdası Hakkında Tebliğ'in Amacı Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı resmi ve özel okul/kurumların bünyesinde faaliyet gösteren; kantin, kafeterya, yemekhane, büfe, çay ocağı gibi gıda işletmelerinde doğrudan öğrenciye satışa/ tüketime sunulacak olan hazır ambalajlı gıdaların okul gıdası onay şartlarını ve bu gıdalarda kullanılacak okul gıdası logosuna ilişkin hususları belirlemektir." diyerek ikazda bulundu.

Yapılan değişiklik tebliğin 1'inci maddesinde yer alan hususlarla ilgili olup ücretsiz yemek ile ilgisi bulunmamaktadır ifadelerinin vurgulandığı paylaşımda, "Resmi Gazete'de yayımlanan, "Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Okul Gıdası Hakkında Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği" ile ilgili "Öğrencilere 'ücretsiz bir öğün yemek vaadi' 2026'ya ertelendi" şeklindeki iddialar doğruyu yansıtmamaktadır" ifadelerine değinildi.

Dezenformasyona neden olan bu haberlerin doğrusunu iletmenin medyanın zaruri bir görevi olduğunun bilincinde olmak gerekir. Bu doğrultuda çarpıtılan ücretsiz bir öğün yemek vaadi'nin gerçeği yansıtmadığı bilgisini paylaşmanın Kayseri Anadolu Haber olarak bilincindeyiz.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme