Öğrencilerin merak ettiği soru: AGÜ devlet mi, vakıf mı?

Öğrenci ve veliler Abdullah Gül Üniversitesi devlet mi vakıf mı sorusunu araştırıyor. AGÜ devlet mi vakıf mı? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Kayseri'de bulunan Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ), 21 Temmuz 2010 yılında Türkiye'de ilk vakıf destekli devlet üniversitesi modeli ile kuruldu. Üniversite, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk ve en büyük sanayi yerleşkelerinden biri olan Sümerbank Bez Fabrikası'nın eğitim kampüsüne dönüşümü projesidir.

Agü tüm bölümlerinde yüzde 100 İngilizce eğitim veren başarı bursları ve olanakları olan bir devlet üniversitesidir. Eğitim ücretsizdir.

Öğrencilerin, tercih sürecinde doğru bilgilere ulaşması ve kariyer hedeflerine uygun bir üniversite seçimi yapması için Abdullah Gül Üniversitesi, özellikle dijital platformlarda ve kampüsünde bilgilendirme faaliyetlerini yoğunlaştırmış durumda. Adaylar, üniversitenin resmi internet sitesinde ve sosyal medya hesaplarında, bölümler, kontenjanlar, eğitim kalitesi ve diğer önemli bilgiler hakkında güncel bilgilere ulaşabilmektedir.

Üniversite, sadece Türkiye'nin değil, dünyanın dört bir yanından gelen öğrencilere de kapılarını açmaktadır. Nitelikli eğitim kadrosu, modern kampüs olanakları ve uluslararası iş birlikleri sayesinde Abdullah Gül Üniversitesi, uluslararası öğrenciler için de çekici bir tercih olma özelliği taşımaktadır.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme