Okul kantinlerinde yasak yiyecekler özendiriliyor

Kayseri'deki bazı ilkokul kantinlerinde Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) kantinlerde satışını yasakladığı ürünlerin tabelalarla özendirildiği görüldü.

MEB okul kantinlerinde satışı yapılacak ürünler için yeni kriterler belirlerken, 2016-2017 eğitim-öğretim yılından itibaren kantinlerde kızartma, cips, çikolata, kek ve tatlandırıcılı içecek ve benzeri gibi ürünler satılamayacağını duyurdu.

MEB'in yeni yönetmelik ile gıda listesini genişlettiği ve öğrencilerin sağlığı için zararlı olan yiyeceklerin satışını okul kantinlerinde yasakladığı bilinirken, Kayseri'deki bazı ilkokulların kantinlerinde söz konusu yasak gıdaların görsellerini tabelalarla özendirdiği, yasak olan ürünlerin satılmazken, diğer taraftan özendirildiği gözlendi. Bir yandan yenmesi yasaklanan ürünlerin satışı yasaklanırken, diğer yandan da özendirilmesi dikkat çekti.

GIDA VE TÜKETİM MADDELERİ ÖZENDİRİLEREK PAZARLANIYOR

Günümüzde medya ve tanıtım araçları vasıtasıyla başta gıda olmak üzere bir çok tüketim maddesinin pazarlanması özendirme yoluyla gerçekleştiriliyor. Reklam tabelaları, televizyonlar, internet siteleri ve radyo gibi işitsel araçlar ile gıda maddesine özgü ses ile görüntülerin tüketicilere iletilmesi ile insanların zarar ya da yararı çok fazla gözetmeksizin söz konusu ürünü almaya yönlendirildiği biliniyor. Okullarda ise buna benzer zararlı gıda maddelerinin yasaklanmasının ardından özendirilmemesinin de gerektiği görülüyor. HABER-FOTO: KAAN AKBAŞ

Bakmadan Geçme