Okullarda tatil süresi uzatılacak mı?

Son zamanlarda Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli tartışmalara konu olsa da okul tatilinin uzayıp uzamayacağı ise gündemden düşmüyor. Bakanlık bu soruya noktayı koydu. İşte detaylar...

Heyecanla beklenen 2024-2025 eğitim öğretim yılının başlamasına bir hafta kaldı. Öte yandan, yarın ilkokul ve anasınıfı için de uyum zili çalacak. Okulların açılmasıyla tatil süreleri de yeniden gündem oldu. Veliler ve öğrenciler haftada 4 gün okul, 3 gün tatil uygulamasının hayata geçirileceğini merak ediyor.

Son dönemde eğitim sisteminde yapılan değişiklikler veliler ve öğrenciler tarafından yakından takip edilirken konuya ilişkin her adım sosyal medyada gündem oluyor. Haftada 4 gün okul, 3 gün tatil modeli konusu da tartışmalar arsında yer alıyordu.

Öğrenciler, eğitim gününün kısalması konusuna düşünceli yaklaşıyor. Veliler ise çocuklarının eğitimini olumsuz yönde etkileyebileceğine ilişkin endişeler barındırıyor. Milli Eğitim Bakanlığından ise tartışmalara nokta koyacak açıklama geldi.

Bakan noktayı koydu!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Avrupa'da da uygulanan okul sisteminin Türkiye'de şu anda uygulanmayacağını belirtti.

Türkiye'deki mevcut eğitim sisteminde radikal değişiklik yapılmasının şu anda gündemde olmadığını ifade eden Bakan Tekin, 'Tatil süresinin uzatılması söz konusu değil.' dedi.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme