On bir yılda Kayseri'ye ulaşım ve iletişim alanında 2 milyar liraya yakın yatırım

Kayseri'ye 2003 yılından 2014 yılına kadar geçen 11 yıllık süreçte, ulaşım ve iletişim alanında 2 milyar liraya yakın bir yatırım gerçekleştirildiği ortaya çıktı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın yayınlamış olduğu yatırım raporunda, Kayseri'ye söz konusu yıllar arasında toplam 1 milyar 853 milyon 905 bin 391 lira ulaşım ile iletişim yatırımı yapıldığı öğrenilirken, Kayseri'de onlarca proje başlatıldığı ve bitirildiği görüldü.
YATIRIM SÜRECİNDE EN YÜKSEK PAY DEMİRYOLUNA
Kayseri'de, 2003 ile 2014 yılı arasında yaklaşık 2 milyar liralık yatırım yapılan ulaşım ve haberleşme alanında, bir çoğu 2014 ila 2016 yılında tamamlanacak son dönem projeleri harcamalarında en yüksek payın yaklaşık 1 milyar 500 milyon liralık bir yatırım planlanan demiryoluna ait olduğu belirlendi. Söz konusu projelerden Kayseri-Niğde-Mersin-Adana-Osmaniye Sinyalizasyon Projesi, Kayseri-Niğde-Mersin-Adana-Osmaniye Elektrifikasyon Projesi, Ankara-Kırıkkale-Yozgat-Kayseri-Sivas Elektrifikasyon Projesi, Kayseri Kuzey Geçiş Varyantı, Kayseri Boğazköprü Lojistik Merkez Projesi, Yerköy-Kayseri Hızlı Demiryolu Projesi, Kayseri Hızlı Tren Garı Etüt Proje Hazırlanması bu harcamayı gerçekleştiren projeler oldu.
KAYSERİ'Yİ KARAYOLU İLE YURDA BAĞLAYAN 12 PROJE
Bakanlık tarafından verilen ulaşım ve haberleşme plan-projeleri raporu bilgilerinde karayolu ulaşımı konusunda birçoğu tamamlanmış olan ve bir kısmı da devam eden 12 karayolu projesi olduğu da kayıtlara geçti. Kayseri'yi karayolu ile yurda bağlayan projelerden bazıları ise şöyle oldu; ' Kayseri-Niğde Yolu (Garipçe Ayrımı-Yahyalı Ayrımı), Kayseri-Sivas Ayrımı-Bünyan Yolu, Himmetdede Ayrımı-Boğazlıyan Yolu, Kayseri-Develi Yolu (Hisarcık Ayrımı-Erciyes-Develi Arası), Kayseri-Malatya Yolu (Mimarsinan Köprüsü-Elbaşı Ayrımı), Derevenk Viyadüğü ve Bağlantı Yolları, Kayseri Güney Çevre Yolu.
Verilen bilgilerde, iletişim konusunda da yatırım miktarlarının arttığı bildirildi. 2003 yılı ve öncesinde toplam 1754 kilometre olan fiber optik kablo uzunluğunun, söz konusu zaman içerisinden 3977 kilometre daha artarak toplam 5731 kilometreye yükseldiği , ADSL abone sayısının da 83 bin 208'e ulaştığı ifade edildi. Ayrıca 2014 yılı sonu itibariyle KTV analog abone sayısının 13 bin 56'ya Teledünya kullanıcı sayısının 8 bin 193'e ve Uydunet'te kablo internet abonelerinin de 8 bin 351'e ulaştığı belirtildi. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ

Bakmadan Geçme