ORAN desteği ile Kayseri'de 14,9 milyon TL'lik yatırım

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN), sorumluluğu altında olan bölgedeki 3 il olan Kayseri, Sivas ve Yozgat'a yatırımlarını sürdürüyor.

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından ilan edilen ve Kayseri'de bulunan özel ve kamu kuruluşlarının başvuru yapmış olduğu 'Yenilenebilir Enerji ve Sürdürülebilir Rekabet' ve 'Kültür ve Turizm' Mali Destek Programları kapsamında Kayseri ilinden 23 proje Ajans'tan destek almaya hak kazandı. 7,5 milyon TL'si Ajans desteği olmak üzere Kayseri iline programlar kapsamında toplam 14,9 milyon TL tutarında yatırım yapılması hedefleniyor.
DESTEKLER ARASINDA ENERJİ DE VAR
Yenilenebilir Enerji ve Sürdürülebilir Rekabet Mali Destek Programı ile Kayseri'de faaliyet gösteren kar amacı güden ve gütmeyen kurumların yenilenebilir enerji potansiyelini kullanarak veya atık yönetim sistemini kullanarak çevre kirliliğinin azaltılması planlanıyor. KOBİ'lerin başvuru sahibi olduğu 11 proje; kar amacı gütmeyen kurumların ise başvuru sahibi olduğu 4 proje bu kapsamda desteklenecek olup 5,3 milyon TL destek tutarı ile toplam 10,1 milyon TL yatırım şehre kazandırılmış olacak. Sadece yenilenebilir enerji alanında Kayseri iline 7 proje kapsamında 2,2 MW gücünde güneş enerji santrali kurulumu gerçekleştirilecek. 3 kurum ise yapacağı geri dönüşüm projesi ile çevre kirliliğinin azaltılmasına katkıda bulunacak.
TURİZM DE DESTEKLENİYOR
Kültür ve Turizm Mali Destek Programı ile Kayseri ilindeki hizmet kalitesinin artırılması yoluyla markalaşmanın sağlanması ve turizm altyapısının iyileştirilmesi hedefleniyor. KOBİ'lerin başvuru sahibi olduğu 2 proje; kar amacı gütmeyen kurumların ise başvuru sahibi olduğu 6 proje bu kapsamda desteklenecek olup 2,1 milyon TL destek tutarı ile toplam 4,8 milyon TL yatırım şehre kazandırılmış olacak.
KAYSERİ'YE 15 MİLYON LİRA YATIRIM
'Yenilenebilir Enerji ve Sürdürülebilir Rekabet' ve 'Kültür ve Turizm' Mali Destek Programları kapsamında Kayseri ilinden 23 proje Ajans'tan destek almaya hak kazandı. 7,5 milyon TL'si Ajans desteği olmak üzere Kayseri iline programlar kapsamında toplam 14,9 milyon TL tutarında yatırım gerçekleştirilecek. ORAN'ın sorumluluğunda olan TR-72 bölgesindeki diğer iller olan Sivas ve Yozgat da destek alan illerden oldu. Buna göre ORAN Desteği ile Sivas'ta 11,3 Milyon TL'lik yatırım hayata geçirilirken Yozgat'ta da 9,6 Milyon TL'lik yatırım hayata geçiriliyor. HM

Bakmadan Geçme