Organize Sanayi inşaat malzemesine çalışıyor

Kayseri'deki rganize sanayilerin ağırlıklı olarak faaliyet gösterdiği iş konusu inşaat sektöründeki inşaat malzemeleri oldu.

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı'nın (ORAN) yayımladığı yapı sektörü raporunda Kayseri'de bulunan organize sanayilerin ağırlıklı olarak inşaat malzemeleri üretiminde faaliyet gösterdiği ortaya çıktı. Söz konusu raporda Kayseri'deki organize sanayi bölgelerinde yapılan toplam üretimin yüzde 25'inin inşaat malzemelerinden oluştuğu belirtilirken, üretimin yüzde 24'lük kısmının ise mobilya-ahşaptan meydana geldiği kayıtlara geçti. Diğer üretim malzemeleri ise yüzde 10 ile ev eşyası-el aletleri, yüzde 9 ile tekstil, yüzde 7'şer ile metal ürünleri ve ambalaj, yüzde 5 ile makine, yüzde 3'er ile gıda, kimyasallar ve kağıt baskı ve reklam ve yüzde 2'şer ile de otomotiv ve elektrik-elektronik şeklinde gerçekleşti.
SİVAS'TA DA İNŞAAT
Organize sanayilerin üretimlerinin konularına göre miktarlarının verildiği bilgilerde, Sivas organize sanayi bölgelerindeki üretimin en çok olduğu alan ise yine Kayseri gibi inşaat malzemeleri oldu. Sivas'ta inşaat malzemeleri üretimin toplam üretimin yüzde 41 ile büyük pay sahibi olduğu dikkatleri çekerken, mobilya ve ahşabın payı ise yüzde 15 oldu. Sivas'ta 3. olarak üretimdeki en büyük payı alan üretim konusu ise yüzde 10'luk bir oran ile tekstil oldu. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ

Bakmadan Geçme