Orta Asya'dan AYÜ rüzgarı Kayseri'de esti

Kazakistan'ın Türkistan kentinde, Türkiye ve Kazakistan ile ortak olarak kurulmuş olan Ahmet Yesevi Uluslararası Kazak-Türk Üniversitesi (AYÜ) yöneticileri, Kayseri'ye geldi.

AYÜ Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız ve beraberindeki yöneticilerin geldiği programda ilk olarak bir otelde aralarında bir çok üniversitenin de bulunduğu AYÜ'nün standı gezildi. Sonrasında ise Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Vekil Rektörü Prof. Dr. Hamza Çakır ve beraberindeki heyet ile bir restoranda yemeğe geçildi. Gerçekleşen yemekte daha önce AYÜ'de görev almış öğretim üyelerinden Prof. Dr. Abdulkadir Yuvalı'ya, Prof. Dr. Şefaattin Severcan'a ve Prof. Dr. Mustafa Argunşah ile diğer eğitimcilere teşekkür edilirken, bundan sonra da ERÜ ile sıkı bir işbirliği içerisinde olunması temennisinde bulunuldu.
ERÜ öğretim görevlilerinden Süleyman Aydın'ın girişimleri ile gerçekleşen buluşmada konuşan AYÜ Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Yıldız, 'Üniversitemize, ilk rektörlerimizden sayın Abdulkadir Yuvalı hocamızın döneminden bu yana Erciyes Üniversitesi tarafından müthiş bir destek var. Bunun için kendilerine ve Erciyes Üniversitesi yönetimine teşekkürlerimi sunuyorum. Erciyes Üniversitesi, üniversitemize çok değerli hocalarını göndermiş ve eğitime büyük katkı sağlamıştır. Bundan sonra da bu desteğin sürmesini temenni ediyorum. Üniversitemizin Türkiye ve Kazakistan arasında ortak bir üniversite statüsünde olması, bize büyük bir sorumluluk yüklüyor. Bu nedenle çalışmalarımızı özenle yapmaya çalışıyoruz. Tıp alanında, İlahiyat alanında ve daha bir çok alanda Erciyes Üniversitesi ile beraber çalışmayı istiyoruz. Bu bir bayrak yarışıdır. Bu yarışı en güzel şekilde sürdürmek gayretindeyiz' ifadelerinde bulundu.
Öğretim üyesi ve görevlilerinin yanı sıra Kazakistanlı öğrencilerin de katıldığı yemeğin sonunda, konuklara Hoca Ahmet Yesevi'nin Hikmetleri'nin yazılı olduğu kitaplar hediye edildi. HABER: KAAN AKBAŞ

Bakmadan Geçme