OSB'de tarihi gün

Günlerdir beklenen OSB Mali Kurulu'u bugün 14.30'da OSB fuar alanında yapılacak. Mali Genel Kurul'un karşılıklı restleşmeler ile geçeceği öngörülürken Tahir Nursaçan ve ekibinin ibra edilip edilmeyeceği ise merakla bekleniliyor.

Bugün yapılacak olan genel kurulda mahkeme kararıyla geçici olarak görevden uzaklaştırılan Tahir Nursaçan ve yönetimi, kendilerinin ibra edilmesi yönünde karar alınmasını bekliyorlar. OSB'ne Sahip Çık Platformu Sözcüsü Bekir Okay Kiracıoğlu ve eski Başkan adayı Ahmet Hilmi Kürtüncü ise “Tahir Nursaçan istifa etmeden kesinlikle ibra etmeyiz!” açıklamasını yaptı. Diğer yandan mahkeme tarafından görevinden uzaklaştırılan Tahir Nursaçan, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, mahkemenin aldığı kararı “siyasi” olarak değerlendirirken, OSB'ne Sahip Çık Platformu Sözcüsü Bekir Okay Kiracıoğlu ise “OSB'ne Sahip Çık Platformu olarak sanayicimizin alacağı tüm kararlara saygı duyacağımızı belirtiyoruz. Şu anki düşüncelerimiz her ne konu olursa olsun hesapların incelenmesi ve sanayicilerimizin doğruları öğrenmesi gerektiğini tüm sanayicilerimiz ve kamuoyuna arz ederiz” dedi.

NURSAÇAN'A İKİNCİ ŞOK MAHKEME'DEN…

Daha önce Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından görevinden üç ay süre ile uzaklaştırılan Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Tahir Nursaçan bu kez de mahkeme kararı ile görevinden uzaklaştırıldı. Tahir Nursaçan, 19 Ekim'de Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılmıştı. Nursaçan'ın yerine geçici başkan olarak Murat Yibur seçilmişti. Geçen süreçte Kayseri 1. Asliye Hukuk Mahkemesi de önceki gün aldığı karar ile Nursaçan ve bazı yönetim kurulu üyeleriyle ilgili karar verdi. Mahkemenin verdiği karara göre; Nursaçan ve yönetim kurulu üyeleri Süleyman Sarptaş, Ali Yaprak ve Adil Özhan mahkeme sonuçlanana kadar görevlerinden uzaklaştırıldı.

>>Dilek Bayram

Bakmadan Geçme