Osman Kavala 2 bin gündür tutuklu

Osman Kavala son günlerde arama motorlarında en çok araştırılan isim oldu. Cezaevinde avukatları aracılığıyla 14 Mayıs ile ilgili yayımladığı mesajda tüm dikkatleri üzerine çeken Kavala, mesajında hangi ifadelere yer verdi?

TAKİP ET

Osman Kavala, Gezi davasında ağırlaştırılmış müebbette mahkûm edilen iş insanı, tutukluğunun 2000'inci gününde avukatları aracılığıyla 14 Mayısa ilişkin bir mesaj yayımladı.


1 Kasım 2017 tarihinde tutuklanan hak savunucusu Osman Kavala, 2000 gündür Marmara Cezaevi'nde (Silivri) tutuklu yargılanıyor. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin 11 Mayıs 2020 tarihinde kesinleşen hükmü ise halen uygulanmayı bekliyor. Kavala, hapisteki 2000'inci gün dolayısıyla bir mesaj paylaştı.

Kavala yazılı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Hukuka, mantığa sığmayan iddialar ve suçlamalarla 2000 gündür cezaevinde tutuluyorum. Beni suçla ilişkilendiren hiçbir somut delil olmadığı ilk Gezi davası sonunda oybirliği ile verilen beraat kararında açıkça belirtilmişti. İddianameleri okuyan herkesin rahatça göreceği bu gerçek iki AİHM kararıyla bağlayıcı hukuki hüküm niteliği kazanmasına rağmen cezaevinde tutulmam yasaların ve yargı yetkisinin kötüye kullanımı ile gerçekleştirilen bir eziyet etme eylemidir. Başkalarının hayatlarına değer vermeyen anlayışın tezahürüdür. 14 Mayıs'tan sonra yargıda ve tüm kamu kurumlarında hukuk ilkelerine, insan haysiyetine ve insan haklarına saygı gösteren bir anlayışın hâkim hale geleceğini ümit ediyorum. Suç işlediklerine dair delil ortaya konmadan cezaevine sokulan binlerce yurttaşımızın da aynı beklentiler içinde olduğuna inanıyorum." dedi.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme