Oy pusulasında hangi parti kaçıncı sırada? İşte detaylar...

Yerel seçimlere sayılı günler kala partilerin oy pusulasındaki yerleri de belli oldu. Peki hangi parti kaçıncı sırada? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Yerel seçimlere sayılı günler kala partiler belediye başkan adaylarını açıklamaya başladı. Yüksek Seçim Kurulu cephesinde ise seçim takvimine uygun şekilde prosedür ilerlerken partilerin oy pusulasındaki yerlerini belirleyen kura çekimi de yapıldı. Seçime 35 parti katılacağı ifade edildi.

YSK Başkanı Ahmet Yener, yaptığı açıklamada Yenilik Partisi, daha önce Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne katılmayacağını belirttiğinden kuraya 35 parti katılacağını söyledi.

Adalet Partisi, Adalet ve Kalkınma Partisi, Anadolu Birliği Partisi, Anavatan Partisi, Aydınlık Demokrasi Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi, Büyük Birlik Partisi, Büyük Türkiye Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Demokrasi ve Atılım Partisi, Demokratik Sol Parti, Demokrat Parti, Emek Partisi, Gelecek Partisi, Genç Parti, Güç Birliği Partisi, Hak ve Özgürlükler Partisi, Halkın Kurtuluşu Partisi, Hakların Eşitlik ve Demokrasi Partisi, Hür Dava Partisi, İyi Parti, Memleket Partisi, Millet Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Milli Yol Partisi, Saadet Partisi, Sol Parti, Türkiye İşçi Partisi, Türkiye Komünist Hareketi, Türkiye Komünist Partisi, Vatan Partisi, Yeniden Refah Partisi, Yeni Türkiye Partisi ve Zafer Partisi, seçime katılmaya hak kazanan partiler olarak ön plana çıktı.

Partilerin oy pusulasındaki sıralaması şöyle;

Adalet ve Kalkınma Partisi

İYİ Parti

Sol Parti

Büyük Birlik Partisi

Memleket Partisi

Anavatan Partisi

Demokratik Sol Parti

Yeniden Refah Partisi

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi

Türkiye Komünist Partisi

Anadolu Birliği Partisi

Zafer Partisi

Halkın Kurtuluşu Partisi

Türkiye Komünist Hareketi

Bağımsız Türkiye Partisi

Gelecek Partisi

Yeni Türkiye Partisi

Cumhuriyet Halk Partisi

Emek Partisi

HÜDA Par

Halk ve Özgürlükler Partisi

Ocak Partisi

Adalet Birlik Partisi

Demokrat Parti

Güç Birliği Partisi

Millet Partisi

Milli Yol Partisi

Adalet Partisi

Genç Parti

Aydınlık Demokrasi Partisi

Milliyetçi Hareket Partisi

Türkiye İşçi Partisi

Demokrasi ve Atılım Partisi

Saadet Partisi

Vatan Partisi

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme