Özhaseki: 'Bakanlıkları HDP'ye kendi elleri ile teslim ediyorlar'

AK Parti Kayseri Milletvekilleri, Sivil Toplum Kuruluşları'na (STK) yönelik ziyaretlerini sürdürüyor.

AK Parti Kayseri Milletvekilleri Mehmet Özhaseki, Ahmet Doğan, Kemal Tekden, Havva Talay Çalış ve İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, bu kapsamda, Kafkas Derneği'ni ve Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehitler Dul ve Yetimler Derneği'ni ziyaret etti. Burada Konuşan AK Parti Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, hiç bir şekilde anlaşmaya yanaşmayan MHP ve CHP'ye yüklenerek, ' Konuşmaya gelince, güzel güzel nutuk atıyorlar. HDP'lileri dışlamaya gelince eyvallah, ama bakanlıklara gelince kendi elinizle teslim ediyorsunuz. O da bizim iç yaralarımızdan birisi.' dedi.
Milletvekilleri ve beraberindeki heyet ilk olarak, Kafkas Derneği'ni ziyaret ederek, dernek üyelerinden yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Buradaki ziyaretlerinin ardından da, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehitler Dul ve Yetimler Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz ile bir araya geldi.
Buradaki ziyarette, son zamanlarda artan terör olaylarını değerlendiren, AK Parti Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, ' Terör olaylarını AK Parti iktidarı ile başlamış bir bela gibi anlatılıyor. Bu kişiler sanki insanları balık hafızalı zannediyorlar. Terör olayları 10 senelik yada 20 senelik bir sorun değil. Bu sorun, bizimle birlikte başlamadı. 80'leri, 90'ları ve 2000 yılının başlarını biliyoruz. Geldiğimiz noktada bazı insanlar çıkıyorlar, bu terörü biz başlatmışız gibi konuşuyorlar. Ama, bizler terör olaylarının başladığı yerden sönmesi için, Cenabı Hakka dua ediyoruz' dedi.Alınan erken seçim kararı hakkında da açıklama yapan Özhaseki, 'Hepimiz istiyoruz ki, HDP asla gelip asla o koltuğa oturmasın. Önce hepimizin dileği şuydu. Milletin verdiği söze saygı duyalı. Koalisyon kuralım. MHP, CHP gelin. Fakat öyle şartlar öne sürülüyor ki, ortak olmanın tarihi yok. Bu ciddi bir iştir. Güney doğudaki olayları nasıl çözeceğimizi konuşalım iktidar olalım hadi. Bunlar söylense, başımızın üzerine. Ama böyle değil. Garip, garip işler öne sürülüyor. Bu hükümet seçime kadar aynen devam ediyor. Yada 1-2 aylığına geçici seçim hükümeti kurulsun. HDP'ye bakanlık verilmesin. Bakanlık vermeyiz. Azınlık hükümetine ve seçime yok deriz. Yok deri de, yok deriz. Peki sen yok dersin de kardeşim, senden doğacak hak yine bir HDP'li dolduracak. Sen bu durum da kime hizmet ediyorsun?Bu hükümet aslanlar gibi iş yapıyor. PKK'lıların kafalarını, gözlerini kırıyor. Bu hükümetin, HDP'siz kurulmasının yolu var. Ama onlara da karılar. Napalım kardeşim. Aldığın yüzde 10'luk oy ile iktidar da olamıyorsun. Kendi elinden bakanlıkları HDP'lilere teslim ediyorsun. En çok içimizi yakan konulardan biri de bu. Konuşmaya gelince, güzel güzel nutuk atıyorlar. HDP'lileridışlamaya gelince eyvallah, ama bakanlıklara gelince kendi elinizle teslim ediyorsunuz. O da bizim iç yaralarımızdan birisi' ifadelerine yer verdi.AK Parti Kayseri Milletvekili Kemal Tekden de, terör konusunun asla siyasi anlamda kullanılmaması gereken bir konu olduğuna değinerek, 'Terör ve gelen şehitlerimiz asla ve asla bir siyasi malzeme yapılamalıdır. Bu milli bir konudur. Tüm siyasiler bu konuda da ortak tavır almalıdır. Seçim sonrası 2 aylık süreyi fırsat bilip, Türkiye'yi zaaf içerisinde gören bir takım gafiller, tüm şer odakları ile üzerimize geliyorlar. Millet ve devlet olarak birlik ve beraberliğimiz koruyarak, inşallah bunların üstesinden geleceğimize inanıyorum' şeklinde konuştu.
Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehitler Dul ve Yetimler Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, 'Birlik ve beraberlik içerisinde terör olaylarının bitirilmesi için ne gerekiyorsa yapılsın. Şehit aileleri temsilcileri olarak, bizler terör örgütünün kökünün kazınmasını istiyoruz. Her şehit haberinin gelmesi ile bizlerin canı yanıyor. Şehit ve gazilerin hassasiyetinin göz önünde bulundurularak, terörün bitirilmesini istiyoruz. Mecliste bulunan bütün siyasi partilere de çağrıda bulunmak istiyorum. Siyasi kaygılarınızı bir tarafa bırakın. Bu bir ülke meselesi. Siyasi açıdan kendiniz tatmin etmek ideolojisi içerisinde değil de, vatanımızın, milletimizin, birlik ve beraberliğimiz için bir hükümet kurulması, seçime gidilecekse, en kısa zamanda seçime gidilmesini istiyoruz' dedi.

Bakmadan Geçme