Özhaseki 'den beklenen hamle geldi- Resmen kuruldu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği eski Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri'de Aile Vakfı kuracağını açıklamış ve bu vakıf aracılığı ile yardıma muhtaç kişilerin ihtiyaçlarını gidermeye çalışacaklarını söylemişti. Haseki'den beklenen hamle geldi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği eski Bakanı, Kayseri Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı, Kayseri eski Milletvekili Mehmet Özhaseki ve eşi Neşe Özhaseki, Haseki Eğitim Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı ismiyle bir vakıf kurdu.

Vakıf kuruluş kararı Resmî Gazete 'de yayımlandı!

Vakfın kuruluşu resmi olarak gerçekleşti. Bu gece yayımlanan Resmî Gazete ‘de yer alan karara göre vakfın vakfedenleri olarak Mehmet Özhaseki ve eşi Neşe Özhaseki yer aldı. Özhaseki daha önce yaptığı açıklamalarda da öğrencilere burs sağlayacak ve ihtiyaçlarını giderecek bir vakıf kurma amacı taşıdığını söylemişti.

Vakfın amacı 'Öncü gençler yetiştirmek'…

Resmî Gazete ‘de yer alan ilana göre vakfın amacı şöyle belirtildi: ‘İnsan kaynağımızı bilgi üreten, geliştiren ve kullanan konumuna getirmek, yetenekli ve başarılı, milli ve manevi değerlerine yürekten bağlı, maddi olanakları kısıtlı çocuklar ve gençler başta olmak üzere, ülkemize ve insanlığa katkılar sağlayacak kişilikli, öncü gençleri ve onların yetişecekleri eğitim sistemini desteklemek ve vakıf senedinde belirtilen diğer amaçları gerçekleştirmektir.'

Vakfın tescil kararı Kayseri'de alındı

Yayımlanan ilanda Vakfın tescil kararını veren mahkemenin Kayseri 4. Asliye Hukuk Mahkemesi olduğu ve 10.10.2024 tarihli kesinleşme şerhi,12.09.2024 tarihli, E: 2024/284, K: 2024/313 sayılı kararı ile vakfın kurulduğu belirtildi.

Vakfın mal varlığı 500 Bin TL

Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan ilanda Vakfa vakfedilen mal varlığının nakit 500 bin TL olduğu bilgisi de yer aldı. Vakfın Yönetim Kurulunda ise Neşe Özhaseki, Şükran Elif Özhaseki Kemaloğlu, Enes Özhaseki, Merve Karaca, Zeynep Yurt yer alıyor.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme