Özhaseki milletvekilliği için istifa edecek

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin, AK Parti Genel Merkezinin isteği doğrultusunda milletvekili adayı olmak için 10 Şubat'tan önce istifa edeceği öğrenildi.

MKYK'DAN DA İZİN ÇIKTI
Genel seçimlerde, Kayseri'nin en çok tartışılan konusu haline gelen, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin milletvekili olup olmayacağı meselesi, büyük ölçüde netlik kazandı. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Ankara'da görmek istediği Özhaseki için AK Parti MKYK'sı da 'aday olabilir' kararı aldı.
8 ŞUBATTA İSTİFA EDEBİLİR
Daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'aday ol' dediği Özhaseki, Kayseri'de hizmetlerini tamamlamak için izin istemişti. Bu kez Özhaseki'nin Başbakan Davutoğlu ile görüşüp, kararını verdiği belirtiliyor. Yapılan istişareler sonucu kararını kesinleştiren Özhaseki'nin, 8 Şubat'ta istifa edip, aday olduğunu açıklaması bekleniyor.
7 Haziran'da yapılacak milletvekili genel seçimleriyle ilgili Kayseri'deki siyasi tablo yavaş yavaş netleşiyor. Seçimler nedeniyle en çok talebin AK Parti'ye olması beklenirken, AK Parti'nin 9 kişilik listesinin de şekillenmeye başladığı ifade ediliyor. AK Parti'de 100'ü aşkın kişinin milletvekili aday adayı olması beklenirken, üst düzey bürokratların da bu isimler arasında yer aldığı biliniyor.
EN ÇOK MERAK EDİLEN İSİM
Son 3 genel seçimde olduğu gibi, 7 Haziran seçimlerinde de Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin aday olup olmayacağı tartışmaları, seçim öncesi en çok konuşulan konu haline geldi. 2011 seçimlerinde son anda karar değiştiren Özhaseki, Ankara'ya gitmekten vazgeçmişti. 3 dönem kuralı nedeniyle yeniden Büyükşehir Belediye Başkan adayı olamayacak Özhaseki'nin, bu kez siyasete milletvekili olarak devam etmek istediği biliniyor.
MYK KARAR ALDI
AK Parti Genel Merkezi'nin geçtiğimiz hafta aldığı kara göre, seçimlerde aday adaylığı için belediye başkanı, belediye meclisi üyeleri, il genel meclisi üyelerinin istifa edemeyecekler. Ancak genel merkez, sadece Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'yi bu konuda istisna olarak belirledi. Bir önceki gün de AK Parti MKYK toplandı ve MYK'nın aldığı bu kararı onayladı.Bunun üzerine Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Özhaseki'yi arayarak, istifa edip, aday olmasını istediği siyasi kulislerde sıkça dolaşmaya başladı. Özhaseki Başkanın bu gelişme üzerine, net kararını verdiği ve 8 Şubat'ta istifa ederek, adaylığını açıklayacağı belirtiliyor. ÖZEL HABER: MEHMET SERBEZ

Bakmadan Geçme