Özhaseki: 'Rusya'ya gidiyorlar, yalvarıyorlar'

Kayseri'deki otobüs araç filosuna 50 aracın daha katıldığı törende konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri milletvekili Mehmet Özhaseki, burada yaptığı konuşmada gündeme değinerek: 'Bu süreçte bazıları Rusya'ya giderek ağlıyorlar. Abi bize yardım edin diyerek yalvarıyorlar' dedi.

RUSYA'YA GİDİYORLAR, YALVARIYORLAR
Son günlerde Türkiye'de yaşanan olayların herkesin canını sıktığını söyleyen Özhaseki, Rusya uçağının düşürülmesinin Türkiye'de ne tip insanlar bulunduğunu gösterdiğini paylaşarak şunları söyledi; 'Güneydoğu'da HDP'nin bir oyunu var, kargaşa çıkarmak ve bu kargaşadan ederek özyönetimler ilan etmek, ayrımcılık, bölünme çıkarmak. Ben Güneydoğu'ya gidiyorum işim dolayısıyla, yapılan yollara, hava alanlarına, hizmetlere imreniyorum. Devlet çok güzel hizmetler yapmış oralara. Diğer taraftan konuşma özgürlüğün var, istediğin gibi Kürtçe konuşuyorsun. İfade özgürlüğün var, milletvekili seçilebiliyorsun, gösteri bile yapıyorsun. E daha ne istiyorsun? Bakıyorlar bahane kalmadı ama bunların niyeti başka. Burada bir başka devletlerin güdümünde bir Kürt devleti kurmak. Rusya ile yaşanan bu süreçte bakıyorsunuz bu adamlar Rusya'ya gidiyorlar ağlıyorlar, abi bize yardım edin diye yalvarıyorlar. Çünkü bunların beli kırılıyor. Bugüne dek olmadığı kadar sert mücadele veriliyor terör örgütüne karşı. Bir, iki yer kaldı, orası da temizlenince inşallah terörün sonu gelecek.'
ETRAFIMIZ YANGIN YERİ
Konuşmalarında sözü siyasi gündeme getiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri milletvekili Özhaseki, gerek tarihi, gerekse bulunduğu coğrafi konumu itibariyle, Türkiye'nin idare edilmesi çok zor bir ülke olduğunu belirterek, Rusya'dan başlayıp İran, Irak, Suriye ile devam eden Afrika'ya kadar uzanan coğrafyada Türkiye'nin adeta etrafının 'ateş çemberi' içinde olduğunu kaydetti. Özhaseki konu ile ilgili şunları söyledi; 'Etrafımız yangın yeri. Bizden kaynaklı olmayan bu etrafımızdaki yangınların birçoğunda Türkiye, kendini koruyarak ayakta kalabilmiş, idarecileri vasıtasıyla herhangi bir tehlikeye düşmeden gidebilen ender ülkelerden birisi. Bulunduğumuz coğrafyada içeride barışı, huzuru sağlayabilmiş, genelde insanlarının mutlu olduğu, çatışmacı bir ortamın olmadığı toplum halindeyiz. Etrafımızdaki yangın çok şiddetli devam ediyor. Bunun en önemli sebeplerinden birisi emperyalistlerin burada enerji üzerindeki büyük emelleri. Türkiye, böyle yangın yeri olan bir yerde bir sükunet adası gibi duruyor şükürler olsun.'
IŞİD SAMİMİ DEĞİLDİR, BİR PROJEDİR
Türkiye'nin içinde bulunduğu coğrafyada yaşanan olayları değerlendiren Özhaseki, IŞİD'in samimi olmadığını ve bir proje olduğunu dile getirerek; 'IŞİD bir projedir. Saf bir İslam örgütü değildir. Onlar orda savaşarak kargaşa çıkarıyor. Diğer devletlerin de oraya müdahale etmesine bahane oluşturuyor. O örgütün İslam ile Muhammedi metotla ne alakası var. İslam'da, Muhammedi metotta böyle uygulamalar, baş kesmeler yok. Günümüzde birçok dernek, vakıf, saf bir şekilde inancını yaşamak istiyor, bunun için de bir tebliğ faaliyeti içinde, bunlar takdir edilecek işler. Ama IŞİD dediğimiz canavar örgüte baktığımızda böyle olmadığı anlaşılır. Çünkü IŞİD vasıtasıyla bütün dünya buraya geldi. Bu bahane oldu. IŞİD'i bahane ederek Amerika, Rusya, Çin, İran bu coğrafyada. Bu nasıl bir şeydir ki IŞİD herkesi bir araya getirebiliyor. IŞİD saf bir İslam örgütü olsa onların buraya gelmesi için böyle bir misyon üstlenmezdi' ifadelerinde bulundu.
Kayseri'nin ulaşımına ve belediye hizmetlerine dair de konuşan Özhaseki, Kayseri'de belediyelerin çok gayretli, aktif ve birbiri ile uyum içerisinden olduğunu dile getirerek böyle bir belediye anlayışının Kayseri'ye hizmet ve huzur getirdiğini kaydetti. Özhaseki, sadece kendi partilisine hizmet vermek gibi bir anlayışın Kayseri belediyelerinde bulunmamasına da değinerek, 'Bu hizmetler ideolojik olmayan bir belediyecilik anlayışının ürünüdür' dedi ve hizmetlerin daha da iyiye gideceğini belirtti.
Konuşmalarında, geçmişte Ankara'dan çok çektiklerini dile getiren Özhaseki, 'Biz paramızla gittiğimiz halde yapacağımız projeler için izin alamadık. Ama şu anda çok şükür her hafta bir belediye başkanı geliyor Ankara'ya, ilgileniliyor. Ankara'da Kayseri için biz de var gücümüzle çalışıyoruz. Ankara, belediye hizmetlerini gerçekleştirmek için çok önemlidir' şeklinde konuştu.
Törende konuşan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ise, yılda Kayseri'de ulaşım araçları ile taşınan kişi sayısının 125 milyon kişi olduğunu söyleyerek, büyükşehir olarak en kaliteli hizmeti vermeye çalıştıklarını belirtti. Kayseri'nin dolmuş olmayan tek şehir olduğunu paylaşan Başkan Çelik, banliyö hattından, akıllı duraklara, otobüslerin modernizasyonundan, şoförlerin eğitimine kadar bir çok konuda çalışmalar yaptıklarını ve bundan sonra da yapacaklarını kaydetti.
Törende Vali Orhan Düzgün de, belediye faaliyetlerinin her geçen gün daha iyiye gittiğini ve çeşitlendiğini bildirdiği konuşmasında, ulaşımın önemine değinerek araç filosuna yeni katılan araçların hayırlı olması temennisinde bulundu. HABER: KAAN AKBAŞ

Bakmadan Geçme