Özhaseki 'Terör bir iki saatte biter ancak masumlar var'

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 101'inci yıl dönümü töreninde konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri milletvekili Mehmet Özhaseki 'Terör bir iki saatte biter ancak rehin alınan masumlar var' dedi.

Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Törene AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri milletvekili Mehmet Özhaseki, Vali Yardımcısı Erdoğan Aygenç, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Halil Büyüknalbant, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, İl Müftüsü Şahin Güven, AK Parti İlçe başkanları, müdürler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Törende ilk sözü alan Büyükşehir Belediye Başkanvekili Halil Büyüknalbant, övgülerin en güzeline layık olan Çanakkale Şehitlerini rahmet ve minnetle anarak, Çanakkale Şehitlerini asla unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını ifade ettiği konuşmasında Çanakkale ruhunun cesaret ile anıldığını ve savaşın sadece insan öldürmekten ibaret olmadığını ifade ettiğini kaydetti. 250 bin insanın vatanını canı ile kanı ile sonuna kadar savunmuş olduğunu belirten Başkanvekili Büyüknalbant, Çanakkale Şehitlerinin yüreklerimizde yaşayacağını da dile getirdi.
BİR TOPRAK PARÇASI KOLAY VATAN OLMUYOR
Törende kürsüye çıkan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki ise, Kayserili büyüklerin harp yıllarından kalma anılarını anlatarak dinleyicileri o günlere götürdü. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki, yaptığı konuşmasında Allah'tan, bir daha 18 Martları yaşayacağımız ortamları vermesin temennisinde bulunarak; 'Allah bizlere o zor günleri göstermesin. Büyüklerimizden harp, askerlik hikayelerini, o zor günleri çok dinlemişizdir. Bir toprak parçası kolay vatan olmuyor. Orası uğruna çok fedakarlıklar yapılıyor, çok çileler çekiliyor, çok fidanlar toprağa devriliyor. Şu gördüğümüz kalenin içerisinde bin iki yüzlü yıllarda Kayserililer sıkışıp kalmışlar, aylarca içeride kalmışlar çünkü Moğollar gelmiş. Çevreyi tamamiyle harap etmişler ve burada yaşayan Müslüman Türkler kalenin içerisine sığınmışlar. Ve içeriden bir hainin kale kapısını açmasıyla, o yokluğa karşı, sıkıntıya karşı savaşan halk mecburen esir düşer. Alırlar esirleri Keykubat Dağı'nın arka tarafındaki o akan Karasu var ya, orada gençleri, esirleri şehit ederler. Anadolu coğrafyasının her bir yerinde benzer olayların yaşandığını görürsünüz. Yani bir toprak kolay kolay vatan olmuyor' dedi ve gündemdeki gelişmelere de değindi.
TERÖR BİR İKİ SAATTE BİTER ANCAK REHİN ALINAN MASUMLAR VAR
18 Mart Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümü töreninde konuşan Özhaseki, gündemdeki meselelere de değindi ve devletin topu tüfeği ile terörizmi 1-2 saatte bitirip başarıya ulaşacak güçte olduğunu ancak, teröristlerin masum halkı rehin alarak bunları siper olarak kullandığını, bu yüzden de çatışmaların uzadığını vurguladı. AK Parti Kayseri milletvekili Özhaseki konuyla ilgili olarak şunları söyledi; 'Hepimizin bildiği gibi yaklaşık 35-40 yıldır başımızda bu bela var. Bu bela da Güneydoğu'da bölücü terör örgütünün ayaklanması ile başlayan bir bela. O günlerde bunu sanki bir meşru hak talebi imiş gibi gösteriyorlardı. Yani diyorlardı ki bizim dilimizi konuşturmuyorsunuz. Adımızı koydurmuyorsunuz, türkümüzü söyletmiyorsunuz, buraya yatırım yapmıyor bir de baskı yapıyorsunuz gibi bir takım meşru, haklı gibi talepler ile karşımıza çıkıp daha sonra da dağlara çıkıp savaşmaya başladılar. Aradan geçen sürede bu istenilenlerin hepsi verildi mi, evet verildi. Orada yapılan yatırımlara hayret edersiniz. En son oraya gittiğimde sivil toplum örgütleri ile yaptığım bir toplantıda siz dedim artık istemeye alışmışsınız. Ben 21 senelik belediye başkanlığım zamanında bir kez Ankara'ya gidip para dilenmedim. Kendi kendime formüller ürettim, yaptım. Kayseri'nin Avrupa kentlerinden farkı yok şu anda. Peki sizin buralar neden böyle dedim. Niye her şeyi devletten istersiniz ki, nerde sizin belediye başkanlarınız? Belediye başkanları yok! Niye yok kaçmış, niye kaçmış, öz yönetim ilan etmiş, tutuklama kararı çıkmış, bırakıp gitmiş. Orada hainlikte sınır tanınmayan bir ortam var. Evet, ne istendiyse yerine getirildi. Her hakları imkanları var. Bundan sonra? Bundan sonrası yok arkadaşlar. Eğer akıllarındaki bölücülükse fırsat vermeyiz. En etkin şekilde mücadele ederiz. Bu zihniyettekilerin Moğollardan farkı, ecdadımızın savaştığı o düşmanlardan farkı yok. Bunlara karşı da en sert şekilde mücadele ediyoruz. Son bir kaç ilçe kaldı. Neden yavaş ilerliyor diye sonlar var. Topu tüfeği dayayıp bir iki saatte bitiririz ancak rehin alınan masumlar var. Milim milim masum canına girmeden, kendi canlarına kıyarak ilerliyorlar. Onları da temizleyeceğiz. Başarıya ulaşacağız.' Özhaseki konuşmasının son kısmında ise birlik ve dirliğe işaret ederek, istikrarlı bir şekilde güçlenilmesi gerektiğine değindi.
Konuşmaların sonunda ise tören, şiirler, türküler, 'Çanakkale Mahşeri' adlı tiyatro gösterimi ve dualarla sürdü. Program sonunda ise Genç Kaymek'in hazırladığı, hazır Çanakkale Menüsü' dağıtımı yapılırken, kurulan Çanakkale Müzesi gezildi. Çanakkale Müzesi'nin 1 hafta süreyle açık kalacağı bildirildi. HABER: KAAN AKBAŞ

Bakmadan Geçme