Özhaseki: 'Teröristlere yardım eden belediyelere el konulmalıdır'

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri milletvekili Mehmet Özhaseki, ulusal bir televizyon kanalında yaptığı açıklamalarda 'Eğer bir belediye teröristlere yardım ediyorsa oraya el konulmalıdır' dedi.

Büyükşehir Yasası hakkında önemli açıklamalarda bulunan Özhaseki, 'Belediye Yasası içinde kayyum atanması yok ama bunun çıkmasını doğru buluyorum. Eğer bir belediye teröristlere yardım ediyorsa, gidip el konulmalıdır' diyerek, terör ve teröriste olan belediye desteklerinin giderilmesi gerektiğine vurgu yaptı.
HDP'Lİ BELEDİYELER YÜZDE 90'I AŞMIŞ DURUMDA
Açıklamalarında, Avrupa standartlarında bir yasa yapmaya uğraştıklarını belirten Özhaseki, 'Belediyelerin mali yapılarını güçlendirelim istiyoruz, imarda kolaylık sağlamak istiyoruz' derken, bazı HDP'li belediyelerin sağlanan yetkileri istismar ettiğini bildirdi. Özhaseki konuya ilişkin olarak şunları paylaştı; 'Bazı belediyelerin yetkileri iyi niyet dışında kullanıldığına da şahit oluyorsunuz. Özellikle HDP'li belediyelerin istismar ettiğini gördük. Bütçelerinin yüzde 90'ı merkezi idareden geliyor. Bunları yatırıma dönüştürmek yerine, bunu başka yerlerde kullanıyorlar. Kanun personel gideri olarak yüzde 30'u aşamaz diyor ama HDP'li belediyeler yüzde 90'ları aşmış durumda. Yatırımda da çok bir şey yaptıkları yok. Belediye hizmetleri aksarsa, vatandaşların güvenliği tehlikeye girerse İçişleri Bakanlığı'nın talebi üzerine mahkemeden tespit yapılır, mahkemeden süre verilir, yapmadığı takdirde İçişleri Bakanlığı yapar.'

Bakmadan Geçme