ÖZHASEKİ VE ÇOPUROĞLU'NUN ADAYLIK İHTİMALLERİ DEVAM EDİYOR

AK Parti'de Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ile AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopurloğlu'nun milletvekili aday listesinde olup olmayacağı bu hafta netlik kazanacak.

TAKİP ET

14 Mayıs seçimleri için AK Parti Kayseri İl Başkanlığı'na 85 aday adayı başvuru yaptı. Bu aday adaylarının 60'a yakını ilk tercih olarak Kayseri'den aday olmak istediğini belirtirken, geriye kalan isimler ise ikinci tercih olarak Kayseri'yi bildirdi. AK Parti'nin Kayseri'deki aday adaylarının büyük bölümü kamuoyu tarafından tanınmış isimlerden oluşmuyor. Bu durum, listenin zayıf olabileceği ihtimalinin konuşulmasına neden oldu.
AK Parti açısından Kayseri'de en çok merak edilen konuların başında ise AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki'nin yeniden listede yer alıp alamayacağı. Özhaseki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğünü ve Kayseri'deki mevcut listenin tamamının yenilenmesi gerektiğini söylediğini açıklamıştı. Kendisinin de bu kapsamda olması gerektiğini, yeni yüzlere ihtiyaç duyulduğunu dile getiren Özhaseki, milletvekilliği aday adaylığı için başvuru yapmamıştı. Adaylık başvurusu yapmayan isimlerden biri de Önceki dönem Enerji Bakanı Taner Yıldız olmuştu. 3 dönem kuralına takılan bir başka isim olan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ise Ankara'dan adaylık için müracaat etti.
Siyasi kulislerde Özhaseki'nin başvuru yapmamasına rağmen listenin ilk sırasına konulacağı konuşuluyor. Milletvekili listeleri, Yüksek Seçi Kurulu'nu sunuluncaya kadar, siyasi parti genel başkanları istedikleri isimlere yer verebiliyor. Bunun için partiye müracaat etme zorunluluğu bulunmuyor. Bu nedenle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kayseri'deki listenin güçlü olması için Özhaseki'yi aday göstereceği, geri kalan isimleri de kendisi ile istişare edeceği ifade ediliyor. Özhaseki'nin listeye konulmaması halinde, bakanlık için de düşünülebileceği dile getiriliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bakanların tamamının milletvekili adayı olarak gösterileceğini, kabinenin tamamen yenileneceğini dile getirmişti. Özhaseki'nin bu çerçevede Çevre ve Şehircilik Bakanı olabileceği ileri sürülüyor.
AK Parti'de durumu netleşmeyen bir başka isim de İl Başkanı Şaban Çopuroğlu. Çopurluğu'nun da adaylık için başvuru yapmadığı ve görevinden istifa etmediği biliniyor. Ancak Genel merkezin istemesi halinde daha önceden verilen istifa dilekçesini işleme koyarak, Çopuroğlu'nu müracaat şartına bakmaksızın aday yapma yetkisi bulunuyor. Genel merkezin böyle bir tasarrufta bulunma ihtimalinin çok yüksek olduğu ve teşkilat adına Çopuroğlu'nun listeye alınacağı öne sürülüyor. Her iki ismin durumunun da bu hafta içinde netleşeceği öğrenildi.


HABER: YASEMİN SERBEZ

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme