Özvatan Çiçek Balı Prolin Değeriyle dikkat çekiyor

Özvatan Çiçek Balı, Prolin değeriyle Coğrafi İşaretli almış, Türkiye'de en kaliteli ballar arasında gururla adından bahsettiriyor. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haberin Kayseri Haberinde…

Kayseri'nin Özvatan İlçesi, Çiçek Balıyla adından sıkça bahsettiriyor. Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin gurur kaynağı, Coğrafi İşaretli Özvatan Çiçek Balı, yapılan analiz sonuçlarıyla bölgenin adını gururla temsil ediyor. Damaklarda muhteşem tat bırakan Özvatan Çiçek Balı, içeriğinde sakkaroz bulunmadığı görülürken, dikkat çekici bir prolin değeriyle ön plana çıkıyor. Yapılan ölçümlerde prolin değeri standartları aşarak zirveye ortak olan Özvatan Çiçek Balı kalitesini kanıtladı.
Özvatan Çiçek Balı'nın bu yüksek prolin değeri, doğanın eşsiz bir sonucu olarak öne çıkıyor. Bu başarı, bölgenin zengin florasının ve kooperatif ekiplerinin özverili çabalarının bir göstergesi olarak değerlendiriliyor. Prolin, zararlı maddelerden cilt sağlığının korunmasına kadar bir dizi fayda sağlayan önemli bir amino asittir. Bu nedenle, Özvatan Çiçek Balı, sadece kendine özgü tadıyla değil, aynı zamanda sağlığa katkılarıyla da tercih nedeni oluyor.
Türk Gıda Kodeksine göre Prolin değeri 300 mg/kg gerçek bal, 450-500 mg/kg kaliteli bal olarak kabul edilirken, bu değer Özvatan Çiçek Balında 1145,18 mg/kg tespit edilerek prolin değeri açısından ülkemizin önemli balları arasına girmeyi başarmıştı.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme