Papatya çayı nelere iyi gelir? Papatya çayı nasıl demlenir?
Sakinleştirme özelliğiyle bilinen papatya çayı sindirim sisteminin düzenlemesi faydasıyla da öne çıkıyor. Peki bu özel çayın sağlığa faydaları neler, nasıl demlenir? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde…
Papatya yapraklarının kurutularak çay formuna getirilip tüketiliyor. Bitki çayları arasında en çok tüketilenler arasında yer alan papatya çayı 5 dakikalık demlenmesiyle sağlığa birçok fayda sağlıyor.
Özel bir hastaneden edinilen bilgilere göre, Özellikle sakinleştirici özelliği ve uykusuzluğa karşı faydasıyla bilinen papatya çayı, antiinflamatuar etkisiyle iltihap gidericidir, adet söktürücü özelliği vardır, diyabete iyi gelir, cildi temizler, yaraları iyileştirir ve ishale karşı etkilidir. Aşırı tüketiminde bazı reaksiyonlar gösterebilme ihtimali olan papatya çayı özellikle ciltle temas halinde cildi tahriş edebilir. Bu sebeple tüketiminde doktor veya beslenme uzmanına danışmakta fayda vardır.
Papatya çayının faydaları
Papatya çayı iltihap gidericidir
Yara iyileştirici etki gösterir
Sindirim sistemini düzenler
Adet öncesi gerginlik sendromu belirtilerini hafifletir
Stres ve kaygıyı azaltarak sakinleştirir
Daha rahat uyumaya yardım eder
Soğuk algınlığına iyi gelir, öksürük gidericidir
Boğazı yumuşatarak boğaz ağrısına iyi gelir
İshale karşı etkilidir
Adet söktürücüdür
Kalp hastalıkları riskini düşürür
Diyabet tedavisine yardımcıdır
Egzama ve cilt problemlerini giderir
Osteoporoz tedavisinde tüketilebilir
Antikanser etkili bileşenlere sahiptir
Papatya Çayı Tarifi!
Papatya çayının tarifi oldukça basit ve hızlı. Kaynatılmış sıcak suya 1 çay kaşığı papatya çayı eklenir. Ardından 5 dakika gibi kısa bir sürede demlendikten sonra bitki çayı tüketilmeye hazır hale gelir. Dilerseniz içine bal veya limon da ekleyerek damak tadınıza uygun hale getirebilirsiniz.