Papatya çayı nelere iyi gelir? Papatya çayı nasıl demlenir? 

Sakinleştirme özelliğiyle bilinen papatya çayı sindirim sisteminin düzenlemesi faydasıyla da öne çıkıyor. Peki bu özel çayın sağlığa faydaları neler, nasıl demlenir? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde…

Papatya yapraklarının kurutularak çay formuna getirilip tüketiliyor. Bitki çayları arasında en çok tüketilenler arasında yer alan papatya çayı 5 dakikalık demlenmesiyle sağlığa birçok fayda sağlıyor.

Özel bir hastaneden edinilen bilgilere göre, Özellikle sakinleştirici özelliği ve uykusuzluğa karşı faydasıyla bilinen papatya çayı, antiinflamatuar etkisiyle iltihap gidericidir, adet söktürücü özelliği vardır, diyabete iyi gelir, cildi temizler, yaraları iyileştirir ve ishale karşı etkilidir. Aşırı tüketiminde bazı reaksiyonlar gösterebilme ihtimali olan papatya çayı özellikle ciltle temas halinde cildi tahriş edebilir. Bu sebeple tüketiminde doktor veya beslenme uzmanına danışmakta fayda vardır.

Papatya çayının faydaları

Papatya çayı iltihap gidericidir

Yara iyileştirici etki gösterir

Sindirim sistemini düzenler

Adet öncesi gerginlik sendromu belirtilerini hafifletir

Stres ve kaygıyı azaltarak sakinleştirir

Daha rahat uyumaya yardım eder

Soğuk algınlığına iyi gelir, öksürük gidericidir

Boğazı yumuşatarak boğaz ağrısına iyi gelir

İshale karşı etkilidir

Adet söktürücüdür

Kalp hastalıkları riskini düşürür

Diyabet tedavisine yardımcıdır

Egzama ve cilt problemlerini giderir

Osteoporoz tedavisinde tüketilebilir

Antikanser etkili bileşenlere sahiptir

Papatya Çayı Tarifi!

Papatya çayının tarifi oldukça basit ve hızlı. Kaynatılmış sıcak suya 1 çay kaşığı papatya çayı eklenir. Ardından 5 dakika gibi kısa bir sürede demlendikten sonra bitki çayı tüketilmeye hazır hale gelir. Dilerseniz içine bal veya limon da ekleyerek damak tadınıza uygun hale getirebilirsiniz.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme